Verkozen: Gerard Bakker tot Overheidsmanager van het jaar en Staatsbosbeheer tot Beste Overheidsorganisatie van het jaar 2017

Gerard​ ​ Bakker​ ​is​ ​Overheidsmanager​ ​ van​ ​het​ ​Jaar​ ​2017​ ​en​ ​Staatsbosbeheer​ heeft​ ​de Verkiezing​ ​Beste​ ​Overheidsorganisatie​ ​van​ ​het​ ​jaar​ ​2017​ ​gewonnen.​ ​Dat is bekend gemaakt tijdens​ de jaarlijkse uitreiking​ ​van​ ​ de​ ​Overheidsawards​ ​in​ ​de Ridderzaal in Den Haag op 20 november 2017.

Overheidsmanager Gerard Bakker

Door de grote instroom van asielzoekers in 2015 en 2016 bevond het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) zich in een stormachtige situatie. Als een volleerd zeiler gebruikte Gerard Bakker, bestuursvoorzitter van COA, de zware politieke en maatschappelijke tegenwind om het COA grondig te veranderen door een fundamentele en duurzame transitie door te voeren. Bakker toonde hierin persoonlijk en energiek leiderschap. Hij is een verbindende kracht en toont lef om alle actoren samen te laten werken aan een gezamenlijk doel. Zowel in tijden van crisis als in tijden van rust heeft Bakker de organisatie weten te leiden en te bewegen.

Beste Overheidsorganisatie Staatsbosbeheer
De organisatie weet de belangen van bewoners, recreanten en het milieu op een natuurlijke en toekomstbestendige wijze aan elkaar te verbinden. De bijdrage van de Rijksoverheid is in 2013 met 70% gekort wat de organisatie gedwongen heeft samenwerking tot in het hart van de organisatie te verankeren. Door slim gebruik te maken van schaarse grondstoffen draagt Staatsbosbeheer bij aan de circulaire economie en zijn zij maatschappelijk gaan ondernemen door samenwerkingen aan te gaan met onder andere Reclassering Nederland, zorginstellingen en werkvoorzieninginstanties. Deze organisatie is een toonaangevend voorbeeld van de manier waarop overheden zich opnieuw aan het uitvinden zijn om zich aan te passen aan de 21e eeuw.

Zie verder Overheidsawards: www.overheidsawards.nl

gerard bakker overheidsmanager2017 winnaar overheidsorganisatie van het Jaar2017

Gerard Bakker (links) en Staatsbosbeheer zijn de winnaars van de Overheidsawards​ ​2017.
De prijzen werden uitgereikt in de Ridderzaal in Den Haag op 20 november 2017 door
minister Ollongren van Binnenlandse Zaken.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer