Pas verkozen volksvertegenwoordigers stellen zich voor op hun persoonlijke pagina van site Tweede Kamer

Coen van de Ven van RTL Nieuws heeft een bloemlezing gemaakt van de biografieën van de pas verkozen volksvertegenwoordigers. Henk Krol schrijft dat hij nooit een politieke carrière ambieerde en daar als vanzelf inrolde. Kuzu van DENK schrijft over zijn ervaringen als kind maar rept met geen woord over zijn jaren in de PvdA Kamerfractie.
Thierry Baudet schrijft dat zijn partij wil gaan functioneren als het ‘vlaggenschip van de renaissancevloot’.
PVV’ers zijn kort van stof, D66’ers weer wat langer. Zij verbinden persoonlijke anekdotes aan lange maatschappijbespiegelingen. Dat doen VVD’ers ook, jeugd en politiek met elkaar verbinden. Ook Mona Keijzer van het CDA. Zij memoreert haar jeugd in Volendam ‘waar hard werken en ondernemerszin met de paplepel worden ingegoten’. Van Wouter Koolmees van D66 weten we nu dat hij als leerling uit enthousiasme op de middelbare school zijn haar aubergine-kleurig verfde bij het aantreden van het eerste paarse Kabinet.

Zie de bloemlezing van Coen van de Ven: Even voorstellen: de Tweede Kamerleden in hun eigen woorden, RTL Nieuws, 29 maart 2017: www.rtlz.nl

Biografie van alle Kamerleden: www.tweedekamer.nl

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer