Oproep aan lezers van ScienceGuide: Word abonnee vóór 17 februari!

ScienceGuide heeft aangekondigd na 26 jaar te gaan stoppen. Met ingang van 17 februari 2024. Reden is onvoldoende financieel perspectief. ScienceGuide is een platform “dat iedereen in het hoger onderwijs, de wetenschap en de kennissector verbindt. Het is de plaats voor nieuws, onderzoek en opinie. De redactie volgt het nieuws en bewaakt de kwaliteit van alle artikelen, of ze nu van eigen hand zijn of van derden. Redactionele onafhankelijkheid is daarbij vanzelfsprekend voor een open dynamiek in het debat”.

De redactie schrijft dat het bijzonder wrang is dat ScienceGuide ermee moet ophouden, aangezien de leescijfers nog nooit zo goed zijn geweest en een onafhankelijk platform nu belangrijker is dan ooit. Het platform is tot op heden gefinancierd door een reeks trouwe hoger-onderwijsinstellingen en organisaties, te weten: Zuyd Hogeschool, Saxion, Hogeschool Rotterdam, Regieorgaan SIA, SURF, Platform Talent voor Techniek, PThU, HKU, Fontys, Hogeschool Arnhem Nijmegen en Aeres.

Andere universiteiten, hogescholen en koepelorganisaties zijn afgelopen jaar gevraagd om gezamenlijk voor luttele kosten het platform voor de sector beschikbaar te houden. Daarop is, aldus de redactie, geen enkele positieve reactie gekomen, hoewel men veel waarde zegt te hechten aan een onafhankelijk platform en de artikelen gretig leest.

Neem een jaarabonnement vóór 17 februari

ScienceGuide kan blijven bestaan als vóór 17 februari 2024 blijkt dat 2.500 lezers bereid zijn een jaarabonnement voor € 85,- (incl. 9% BTW) af te sluiten:

“Het is heel simpel: u verstrekt een eenmalige machtiging voor € 85,- die wij pas medio maart 2024 incasseren als het streefaantal van 2.500 abonnees wordt gehaald. Lukt dat, dan wordt uw machtiging omgezet in een jaarabonnement, heeft de redactie voldoende perspectief en kunnen we samen met u verder bouwen aan het platform. De website zal dan exclusief toegankelijk worden voor partnerinstellingen en abonnees.
Wordt het gewenste aantal abonnees niet gehaald, dan wordt er geen bedrag van uw bankrekening afgeschreven. De redactie neemt dan afscheid van u allen en ScienceGuide zal op zwart gaan”.

Abonneren en verder lezen: ScienceGuide moet stoppen, ScienceGuide, 24 januari 2024: www.scienceguide.nl/2024/01/scienceguide-moet-stoppen/

U P D A T E

ScienceGuide gaat door, ScienceGuide, 19 februari 2024: www.scienceguide.nl/2024/02/scienceguide-gaat-door/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer