Skip to main content

Oproep aan ervaringsdeskundigen subsidie aan te vragen voor begeleiding (ex-)ggz-patiënten

subsiedie aanvragen door ervaringsdeskundigen

ZonMw doet een oproep aan ervaringsdeskundigen om samen met professionals in ggz-instellingen of het sociaal domein subsidie aan te vragen voor begeleiding en ondersteuning van (ex-)ggz-patiënten. De begeleiding en ondersteuning vindt op kleine schaal plaats in de gemeente, de buurt of een instelling.
ZonMw is een Nederlandse organisatie die gezondheidsonderzoek financiert en het gebruik van de ontwikkelde kennis stimuleert om daarmee de zorg en de gezondheid te verbeteren.

Doel subsidieoproep

Het doel van deze subsidieoproep is om de inzet van ervaringsdeskundigen in de ggz te ondersteunen. In verschillende bijeenkomsten zijn bij ervaringsdeskundigen ervaringen en behoeften geïnventariseerd. Eén van de wensen en behoeften die naar voren kwam, is dat ervaringsdeskundigen graag zelfstandig projectmatig aan de gang gaan in hun gemeente/instelling, terwijl hier niet altijd (financiële) ruimte voor is. Deze subsidieoproep biedt deze financiële ruimte.

Wat kan worden aangevraagd?

Subsidies kunnen aangevraagd worden voor initiatieven, interventies of instrumenten die door ervaringsdeskundigen worden geleid, en ten goede komen van ggz-patiënten. Ook voor het inzetten van ervaringsdeskundigen bij opleidingen voor professionals kunt u subsidie aanvragen. Het kan bijvoorbeeld gaan om het leiden van een (herstel)groep, het opzetten van een (digitaal) platform, het inzetten van een ervaringsdeskundige bij de opleiding tot hulpverlener of het geven van voorlichting binnen een ggz-instelling.

Training

Op 29 januari 2019 vindt de training ‘Projectaanvraag schrijven voor ervaringsdeskundigen’ van PGOsupport plaats in Utrecht. Deelname is kosteloos. Voorafgaand aan deze training organiseert ZonMw een kleine informatiebijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst licht ZonMw de subsidiemogelijkheid toe.

De subsidie moet aangevraagd worden door een rechtspersoon. De maximaal aan te vragen subsidie is € 20.000,- voor een looptijd van maximaal 6 maanden.

Deadline voor het indienen van aanvragen is 15 februari 2019, 14.00 uur

Meer informatie en details bij ZonMw: www.zonmw.nl/nl/nieuws/subsidie-voor-kleinschalige-initiatieven-de-ggz-door-ervaringsdeskundigen

U P D A T E

Ervaringsdeskundigen ggz aan zet! ZonMw, 30 juli 2019: www.zonmw.nl/nl/nieuws/ervaringsdeskundigen-ggz-aan-zet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.