Online talkshow ‘Cultuur voor iedereen’

Op zaterdag 13 juni 2020 lanceert minister Ingrid van Engelshoven  om 19.30 uur het programma Cultuurparticipatie tijdens de online talkshow Cultuur voor iedereen bij Studio KUUB. Met dit programma willen het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW), het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA ) en het Fonds voor Cultuurparticipatie drempels wegnemen en zorgen dat iedereen gelijke kansen krijgt om deel te nemen aan cultuur.

Presentator Lucille Werner zal de minister verwelkomen in de online talkshow Cultuur voor iedereen bij Studio Kuub, partner van de campagne ‘Iktoon: kunst van iedereen’ die hele maand juni amateurkunst in het zonnetje zet. De uitzending staat in het teken van het vieren en tonen van inclusieve cultuurparticipatie. Aan tafel schuiven ook aan organisator van Studio Kuub Lonneke van Heugten, creatieveling Raymon Strijbis en jurylid van de Gouden C Isis Geurts.

Naast de bekendmaking van het programma Cultuurparticipatie reikt de minister de jaarlijkse Gouden C uit, een prijs voor een inclusief cultuurparticipatieproject.

Volg de lancering van het programma Cultuurparticipatie met de livestream van de online talkshow Cultuur voor iedereen. De uitzending wordt ondertiteld. Ga naar de site van LKCA voor meer info: www.lkca.nl/artikel/minister-van-engelshoven-lanceert-programma-cultuurparticipatie/

Programma Cultuurparticipatie

De komende jaren werken het ministerie van OCW, LKCA en het Fonds voor Cultuurparticipatie samen met organisaties uit de culturele sector en het sociaal domein aan de vergroting van de toegankelijkheid, zichtbaarheid en erkenning van cultuurdeelname in de samenleving. LKCA draagt aan dit programma bij door kennis over initiatieven die drempels wegnemen of verlagen vast te leggen in o.a. kennisdossiers en deze inzichten te delen. Daarvoor worden gebruikt ervaringen, opgedaan bij ondersteunende projecten en activiteiten binnen het programma Samen cultuurmaken van het Fonds voor Cultuurparticipatie. Op deze manier kunnen zowel culturele als sociale professionals deze kennis benutten en toepassen zodat iedereen de gunstige effecten van actieve cultuurdeelname kan ervaren. Naast gewoon plezier, draagt cultuurparticipatie bij aan zingeving en welbevinden.

Onderzoek gevolgen coronarichtlijnen en protocollen voor amateurkunst

Langzaam aan worden de maatregelen tegen het coronavirus versoepeld en mogen culturele sectoren weer beginnen. Maar er zijn nog allerlei beperkingen en onduidelijkheden. Koepels, belangenorganisaties, provinciale instellingen spannen zich in om gevolgen en knelpunten in kaart te brengen en te verbeteren.

Op initiatief van Koornetwerk Nederland, de muziekkoepel voor instrumentale amateurmuziek KNMO, het Huis voor de Kunsten Limburg en LKCA is er een enquête ontworpen met drievoudig doel:

  • De knelpunten en impact blootleggen voor zzp’ers en verenigingen, verbanden en organisaties van de huidige maatregelen en nog aanwezige onduidelijkheden.
  • Het ministerie van OCW en andere overheden hierover informeren en ze aanzetten tot zo passend mogelijke ondersteuning voor de hele sector en tot snelle duidelijkheid over het samen zingen en musiceren.
  • Een goed beeld krijgen van wat er nodig is, om als koepelorganisaties, provinciale instellingen, organisaties voor de amateurkunst en LKCA zo goed mogelijk samen te werken om de ondersteuning te bieden die nodig is.

Ga naar de site van het LKCA voor invullen – vóór 21 juni – van het enquêteformulier: www.lkca.nl/artikel/onderzoek-gevolgen-coronarichtlijnen-en-protocollen-voor-amateurkunst/
en
www.surveyim.nl/lkca07/Project/Start

LKCA: www.lkca.nl

Fonds voor Cultuurparticipatie (Gouden C): https://cultuurparticipatie.nl/over-ons/prijzen/goucden-c

Programma Cultuurparticipatie: www.lkca.nl/categorie/thema/programma-cultuurparticipatie/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer