De Groene Golf voor jonge leraren

Groene Golf, onderdeel van de Algemene Onderwijsbond (AOB), is een belangengroep van jonge leraren  – tot  35 jaar – die opkomt voor de positie van jong onderwijspersoneel en die het onderwijs een krachtig, positief kritisch gezicht  wil geven. Daarom is De Groene Golf bezig aan het schrijven van een manifest waarin wordt aangegeven op welke punten het ministerie moet investeren om het beroep aantrekkelijk te maken voor jong onderwijspersoneel: goede startersbanen, betere beloning en vooral intensieve begeleiding.

“Werken in het onderwijs is hartstikke leuk”, zegt Tim Bartlema, woordvoerder van de Groene Golf: “Maar ondanks het lerarentekort lukt het scholen toch slecht om leraren vast te houden”.
Een kwart van de startende docenten stopt al weer binnen de eerste vijf  jaar van hun onderwijsloopbaan. Zorgwekkend, vindt de Groene Golf.

Groene Golf zet zich in voor betere startersbanen, goede beloning en begeleiding van leraren in opleiding en het terugbrengen van het gymdiploma op pabo’s. Komende periode organiseert de Groene Golf workshops en andere activiteiten om punten van het manifest, dat opnieuw wordt geschreven, onder de aandacht te brengen. Mensen met ideeën, over flex-werk bijvoorbeeld, wordt verzocht te reageren en mee te doen aan het samenstellen van het nieuwe manifest.

Groene Golf: www.aob.nl

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer