Zo kweek je de beste docenten

Vraag aan elke leerling, van brugklas tot examenjaar, welke docent hij of zij een erg goede docent vindt. Geef deze docent een extra lesuur per week waar hij of zij goed voor betaald wordt. Biedt elke leerling van de school de gelegenheid naar dit wekelijkse “college” te gaan.

Dit is de kern in het voorstel van Marc Oskam om eens echt iets te doen om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren. De volledige column waarin hij dit voorstel onderbouwt en uitlegt is te lezen op de site van Joop: Zo kweek je de beste docenten, 26 mei 2012: https://joop.bnnvara.nl

Marc Oskam is auteur van het boek Venijn in de start, een boek voor leidinggevenden om teams op een Rijnlandse en eigentijdse manier aan te sturen. Het vakmanschap van zijn of haar teamleden en alles wat zij dagelijks meemaken dat van betekenis is, leert de leidinggevende met dit boek te gebruiken om gewenste resultaten te bereiken. Meer informatie over het boek en dienstverlening: www.trias-o.nl.www.trias-o.nl
Marc Oskam is tevens wiskunde-docent op het Berlage Lyceum te Amsterdam.

Eerdere columns van Marc Oskam op site Beroepseer: Ik zorg er voor dat u zich diep schaamt / Personeelsmanager, wees creatief! / En altijd maar weer over weerstand / Het einde van kwaliteitszorg / De Vakmanschap Checklist.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer