Welke Kamerleden houden zich bezig met onderwijs?

Komensky Post, het onafhankelijke nieuwsmagazine voor onderwijs uit binnen- en buitenland, heeft een lijst gepubliceerd met namen van Tweede Kamerleden die deskundig zijn op onderwijsgebied. De Vaste Commissie Onderwijs, Cultuur en Wetenschap telt vijfentwintig leden van wie zestien zich bezig houden met speciale onderwijstaken: primair onderwijs, voortgezet onderwijs, speciaal onderwijs, passend onderwijs, beroepsonderwijs en leraren. Zes van hen hebben ervaring in het onderwijs. Sinds 23 maart 2017 zijn er twaalf nieuwkomers. Gerard Wegman geeft in een korte beschrijving vijftien deskundigen een gezicht en schrijft in welke mate ze betrokken  zijn bij onderwijs.

Aan kop van de lijst staat het nieuwe Kamerlid Bente Becker, 31 jaar en VVD’er; ze heeft geen ervaring in het onderwijs. De laatste in de lijst is Roelof Bisschop, 60 jaar en SGP’er. Hij is lid van de Tweede Kamer sinds september 2012 en was leraar geschiedenis en directeur in het havo-vwo.

Welke Kamerleden hebben krijt aan hun vingers? door Gerard Wegman, Komensky Post, 26 januari 2017: http://komenskypost.nl/?p=2292

Samenstelling en contact van Kamerleden Vaste Commissie Onderwijs, Cultuur en Wetenschap: www.tweedekamer.nl

vaste kamercommissie onderwijs komensky post

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer