Startende leraren gevolgd in BBC-televisieserie: Tough young teachers

tough young teachers bbc3Op het televisiekanaal BBC 3 is op 9 januari 2014 een serie over jonge leraren van start gegaan. Volgende uitzenddata: 14, 15, 16, 17, 21, 22, 23, 24 januari 2014. De afleveringen zijn op de site van de BBC nog een maand na uitzending te bekijken.

De serie volgt zes jonge startende leraren, drie vrouwen en drie mannen op  scholen in Londen die in het diepe worden gegooid. We maken mee wat het betekent verantwoordelijk te zijn voor een klas met jonge mensen van wie sommigen nog maar net in Groot-Brittannië wonen en nauwelijks Engels spreken. Een lerares ontdekt dat een aantal leerlingen totaal niet kan spellen en een wiskundeleraar wordt geconfronteerd met onverschillige leerlingen. We zien hoe leraar Oliver onorthodoxe methoden gebruikt om zijn leerlingen te motiveren door bijv. klassieke muziek te laten horen bij binnenkomst van het klaslokaal. Lerares Chloe zegt: “Ik denk dat het eerste jaar voor de klas staan te maken heeft met overleven”.

Tough young teachers, televisieserie op BBC 3: www.bbc.co.uk

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer