Professionele ruimte voor de leraar

De ontwikkeling van de leraar wordt beïnvloed door de manier waarop hij zijn professionele ruimte beleeft en inzet. Professionele ruimte is de ruimte die de leraar heeft om te beslissen over de inhoud en de inrichting van zijn werk – didactisch, pedagogisch en organisatorisch – en zijn professionele ontwikkeling. In de professionele ruimte van de leraar is het sociale netwerk van de leraar van belang, evenals de schoolorganisatie.

leraar 24Op de site van Leraar 24, het online platform van, voor en door leraren, is een nieuw dossier toegevoegd (december 2013) in de serie over professionele ruimte: Professionele ruimte voor de leraar. Het dossier legt de betekenis van professionele ruimte uit en biedt praktische handreikingen aan, zoals een monitor die professionele ruimte in kaart brengt, een schoolscan om de stand van zaken over leren op de werkplek en randvoorwaarden vast te stellen, een toolbox voor praktijkonderzoek en een beroepsbeeldscan om zichtbaar te maken hoe leraren tegen hun beroep aankijken.
Bovendien wordt in video’s uitgelegd wat professionele ruimte is en hoe leraren daarmee omgaan. Titels: Wat is professionele ruimte, Samen bouwen aan professionele ruimte, Professionele ruimte in het MBO, het VO en SO en het PO.

Ga naar de site van Leraar 24, Professionele ruimte voor de leraar: www.leraar24.nl

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer