Pabostudent is trots op zijn toekomstige vak en laat dat zien met een Meestertrui

meestertruiJeroen Zwagerman, tweedejaars student van de Pabo-sportklas op de Hogeschool van Leiden is supertrots op zijn toekomstige vak. Zelfs zo trots dat hij truien maakt met daarop de tekst MEESTER. Tot zijn grote verrassing blijken talloze andere leraren in zijn trui te willen lopen. Hij heeft er inmiddels 500 verkocht en de aanvragen blijven maar binnenstromen.
Renske Baars schrijft in het Algemeen Dagblad hoe er bij de Pabostudent de laatste weken steeds bestellingen blijven binnenkomen.

Het idee voor de populaire trui, die € 22,50 kost, kwam tijdens een oefening met photoshop. “Ik was wat aan het proberen toen ik op de tekst MEESTER. kwam”, legt hij uit. Hij koos heel bewust voor de vormgeving van de tekst. Het woord staat in een rechthoek, waarmee een lokaal wordt aangegeven. Hij koos voor hoofdletters omdat een meester of juf er echt moet staan in de klas. De punt staat voor duidelijkheid, wat je als docent moet zijn. “Een leraar moet er gewoon zijn voor kinderen. Je wilt rust in een klas brengen. Dat wilde ik ook in het ontwerp terug laten komen”.

Zwagerman heeft elf mannelijke klasgenoten, waarmee hij een hecht clubje vormt. Niet gek, want zoveel mannelijke pabo-studenten zijn er niet. “Deze sportklas is opgezet om meer mannen naar de opleiding te trekken”.’ Bij wijze van geintje gaf hij aan zijn mannelijke klasgenoten een zelfontworpen trui. “We zijn allemaal trots op ons vak. Het is leuk om het op een positieve manier voor het voetlicht te brengen, in plaats van dat er altijd de nadruk ligt op burn-outs of ziekteverzuim”.’

Lees het hele artikel Enthousiaste pabostudent scoort met MEESTER.-trui, door Renske Baars, Algemeen Dagblad, 19 februari 2016: www.ad.nl

Een uit de hand gelopen geintje, door Renate Meier, Leidsch Dagblad, 18 februari 2015: www.leidschdagblad.nl (artikel niet meer  beschikbaar).

Op foto bovenaan links Jeroen Zwagerman en twee studiegenoten (foto Jeroen Zwagerman).

meester juf trui mees en co

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer