Oproep: Leraren in actie inventariseert onderwijsorganisaties in Nederland

Leraren in actie (LIA), de vakbond voor en door leraren in het voortgezet onderwijs is in 2008 als actiegroep opgericht na het verschijnen van het Advies Commissie Leraren. De directe aanleiding voor de oprichting van LIA waren “de zorg om de kwaliteit van het onderwijs, de zorg om het gevoerde onderwijsbeleid in Nederland, de zorg om het toenemende lerarentekort in het voortgezet onderwijs, de zorg om het toenemende aantal onbevoegde mensen voor de klas, de zorg om de toekomst van het Nederlandse onderwijs in zijn algemeenheid en de zorg om onze kinderen”.

Onderwijsorganisaties in kaart brengen

Er zijn in Nederland heel veel instanties die zich met onderwijs bezighouden. LIA zou die graag eens in kaart brengen en doet een oproep op zijn site:

Nederland lijkt over te lopen van de organisaties, instituten, commissies, stichtingen etc die zich op een of andere manier direct of indirect bezighouden met een aspect van het onderwijs, of belangengroepen vormen in de onderwijswereld. Niet zelden zijn die ook weer op een of andere wijze met elkaar verweven. Voor veel onderwijsgevenden, zo blijkt bij navraag op de werkvloer, zijn veel van die instellingen, laat staan hun onderlinge relaties, onbekend of op zijn best vaag. En een nieuweling in het onderwijs moet al bijna helemaal verdwalen in dit bos.

Het lijkt LIA zinvol een poging te wagen een en ander in kaart te brengen, van Aob via CITO en LAKS tot en met ZeeProf. Een soort wiki van “wat is wat” in en rond de onderwijswereld dus. Bijvoorbeeld:

– NAAM: eventuele afkorting en volledige naam, rechtspersoonsvorm
– WEBSITE: (of indien die niet zou bestaan andere contactgegevens)
– DOEL(GROEP) : korte omschrijving van doel en waar relevant doelgroep
– ONTSTAAN: korte beschrijving ontstaansgeschiedenis (bijv reden van oprichting, voorgangers, …)
– VERBONDEN MET: met welke andere organisaties verbonden, en hoe

Voor meedoen, ga naar de site van LIA. Daarop zijn ook de reeds ingezonden reacties te lezen: www.lerareninactie.nl

onderwijsorganisaties in nederland lia oproep

 

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer