Docent Jelmer Evers benoemd tot radicale vernieuwer

Eind 2012 ondernamen weekblad Vrij Nederland en Kennisland, denktank voor sociale vernieuwing, een zoektocht naar radicale vernieuwers. Na een oproep kwamen er bijna vierhonderd inzendingen binnen, waaruit een jury een selectie maakte van de opmerkelijkste initiatieven: 23 individuen en collectieven die op “eigen kracht iets ondernemen voor een betere wereld”.

De selectie is op 6 maart 2013 bekend gemaakt in het Compagnietheater in Amsterdam. In nummer 10 van Vrij Nederland van deze week staan de namen van de radicale vernieuwers vermeld. Een van hen is Jelmer Evers: “een innoverende docent” aan het UniC, school voor havo/vwo in Utrecht die in het artikel “Alle macht aan de leraar” vertelt dat als leerlingen geïnspireerd en gemotiveerd zijn, ze verantwoordelijkheid kunnen nemen voor hun leerproces: “Als kinderen het niet relevant vinden wat ze leren, dan haken ze af en vallen ze uit”.
Het onderwijssysteem zit muurvast volgens Evers, de oplossing moet worden gezocht in een grotere rol voor de docenten.

Evers is voortrekker van Beroepseer en met René Kneyber momenteel bezig aan het samenstellen en redigeren van een nieuwe bundel, Het alternatief, waarin internationale onderwijsexperts hun visie op beter onderwijs uiteenzetten.

Meer over de radicale vernieuwers in Vrij Nederland no 10 van 9 maart 2013: 23 ideeën voor een betere wereld: www.vn.nl

Jelmer Evers, voortrekker van Beroepseer: https://beroepseer.nl

Lancering plan voor gids naar goed werk in het onderwijs, Blogs Beroepseer, 16 februari 2013: https://beroepseer.nl

jelmer evers certificaat

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer