Dag van de Leraar

dag van de leraar 2012Het is deze week Nationale onderwijsweek en vandaag, 5 oktober 2012, is het de Dag van de leraar. Morgen 6 oktober maken negen leraren op de landelijke bijeenkomst van de Dag van de leraar in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam kans om Leraar van het jaar 2012 te worden. Dan worden de drie winnaars bekend gemaakt.

In de Volkskrant verscheen vandaag het artikel met de veelzeggende titel: Goede leraren zijn net zo onmisbaar als vrije pers, een fatsoenlijke rechtsstaat en voldoende zonuren van Martijn Simons. Hij verwijst daarin naar de documentaire film De les van de leraar waarin het imago van de leraar verbeterd wordt.
Daarvoor is de Dag van de leraar ook bedoeld. Het leraarsvak in het zonnetje zetten en het belang van goede leraren benadrukken door de beroepsgroep op een positieve manier onder de aandacht te brengen.
De les van de leraar, gemaakt door Arjan Vlakveld is op 1 oktober op Nederland 2 vertoond en portretteerde twee bevlogen leraren en een oud-docent in het voortgezet onderwijs.

Website Dag van de leraar met info over de verkiezing Leraar van het jaar 2012: www.dagvandeleraar.nl (Website is opgeheven)

De documentaire van Arjan Vlakveld, op televisie vertoond op 1 oktober 2012 in het programma Avond van het onderwijs is terug te zien op NPO: https://www.npostart.nl/de-avond-van-het-onderwijs/01-10-2012/NPS_1210692

Klik hier voor het het artikel van Martijn Simons Goede leraren zijn net zo onmisbaar als vrije pers, een fatsoenlijke rechtsstaat en voldoende zonuren in de Volkskrant van 5 oktober 2012: www.volkskrant.nl

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer