Bas Heijne over “Slechte mensen”

In zijn wekelijkse column in NRC Handelsblad schrijft Bas Heijne dat hij liever voormalig VVD gedeputeerde Ton Hooijmaijers bij Twan Huys in zijn televisieprogramma College Tour had gezien dan Willem Holleeder: “Ik weet het, hij is veel minder bekend, veel minder bühne, veel minder boef – maar in zijn bederf heeft deze gewezen provinciale bestuurder onze studenten veel meer te leren over onze samenleving dan die eeuwig getapte Amsterdamse psycho.

Deze Hooijmaijers wordt vervolgd wegens omkoping, valsheid in geschrifte en witwassen. Zijn dossier leest als een snelcursus corruptie – schimmige vastgoeddeals, ongrijpbare juridische constructies, een adviesbureau waarvan zijn vrouw directeur en enige aandeelhouder is en een reusachtige berg hopeloos verstrengelde belangen. En dan zijn er nog die tientallen miljoenen euro’s aan verspeeld gemeenschapsgeld bij Landsbanki. En de bestedingen met zijn provinciale creditcard die niet verantwoord konden worden”.

Heijne besluit met…”Op de Nederlandse televisie wordt de hele dag over alles gemoraliseerd. Behalve over de eigen moraal…..”

Lees de hele column, getiteld Slechte mensen, NRC Handelsblad, 6 oktober 2012: www.nrc.nl

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer