Bijeenkomst van United for Education over transitie in het onderwijs

Op 1 oktober 2014 vindt de eerste bijeenkomst plaats van United for Education, een divers gezelschap van mensen uit het onderwijs – docenten, schoolleiders, onderzoekers, adviseurs – die zich bezighouden met de ‘kanteling’ in het onderwijs. Ze delen één missie: het realiseren van een verbindend en bezield onderwijssysteem dat voor iedereen van waarde is. De groep is in 2013 opgericht door Jan Rotmans en Sandra Verbruggen. Rotmans is hoogleraar Duurzame transities en transititiemanagement aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam; Verbruggen runt het adviesbureau voor professionele personeelsontwikkeling Onderwijsconsultancy.

Hartger Wassink, een van de leden van de groep, schrijft op zijn weblog: “Zoals ook in andere sectoren van de samenleving vindt in het onderwijs een fundamentele verandering plaats. Alle betrokkenen bij deze groep werken daar dagelijks zelf aan. Door zich te verenigen hopen we de urgentie, maar ook het enthousiasme voor waardevolle verandering in het onderwijs in de hele maatschappij aan te wakkeren”.

United for Education heeft een Twitter account aangemaakt – @united4ed – en een website is momenteel in de maak: www.united4education.org (Site bestaat niet meer).
Zie Facebook United4Education: https://www.facebook.com/groups/1455152908077768/?mibextid=6NoCDW

Wie meer wil weten over United for Education en de bijeenkomst van 1 oktober, mail Sandra Verbruggen: sandra.verbruggen@gmail.com

De transitie in het onderwijs zichtbaar op United4Education.org, door Hartger Wassink, 15 augustus 2014: https://www.hartgerwassink.nl/2014/08/de-transitie-in-het-onderwijs-zichtbaar-op-united4education-org/ (Website is opgeheven).
Zie voor Hartger Wassink ‘De professionele dialoog’: https://professioneledialoog.nl/

Weblog van Sandra Verbruggen waarop info over United4Education: http://www.verbruggenonderwijsconsultancy.nl/blog/blog.php (Website is opgeheven)

 U P D A T E

United4Education nodigt je uit – Uitnodiging 1 oktober United4education presenteert zich!
En nodigt jou uit om mee te doen! Zie: http://onderzoekonderwijs.net

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer