Meedenken over de nieuwe werkagenda van Raad voor Volksgezondheid en Samenleving

Nieuwe werkagenda RVS voor 2010

De Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS) is momenteel bezig aan een nieuwe werkagenda. De RVS geeft onafhankelijk advies aan regering en parlement over thema’s op het snijvlak van zorg, volksgezondheid en samenleving.

De komende maanden voert RVS vele gesprekken binnen en buiten de zorg en het sociaal domein. Met bestuurders, vertegenwoordigers en beleidsmakers, maar vooral ook met de mensen om wie het uiteindelijk draait: de zorg- en hulpverleners op de werkvloer en de mensen die zorg of hulp nodig hebben. Maar ook de mensen die zich zorgen maken of er wel voldoende oog is voor hun behoeften, en of de zorg of ondersteuning die zij misschien ooit nodig zullen hebben nog wel toegankelijk en betaalbaar is.
RVS laat zich ook graag inspireren door ideeën van buiten het eigen domein, zoals de arbeidsmarkt, de ruimtelijke ordening en het onderwijs.

De eerste werkagenda (2015-2019) loopt dit jaar af. Vier thema’s hebben de eerste raadsperiode centraal gestaan in de adviezen van RVS: nadenken over de rol van de overheid in een veranderende verzorgingsstaat, op zoek naar nieuwe vormen van verantwoord sturen, het kritisch volgen van de belofte van wetenschap en technologie, en het inspelen op de levensloop van mensen, levenslang en levensbreed.

Vragenlijst

In de vragenlijst voor de nieuwe agenda staan vijf onderwerpen centraal: kwesties die belangrijke uitdagingen met zich kunnen meebrengen voor de komende jaren. Bijvoorbeeld omdat ze in eerdere adviezen opkwamen, of omdat raadsleden en adviseurs zich met deze kwesties in hun eigen praktijk of onderzoek bezighouden. Daarnaast keren deze onderwerpen regelmatig terug in gesprekken. RVS is benieuwd in hoeverre deelnemers ze ook herkennen. En of er misschien andere onderwerpen belangrijk zijn. Men kan dat bij het invullen van de vragenlijst aangeven.

RVS hoopt met de enquête antwoorden te krijgen van een zo divers mogelijke groep deelnemers.

Op de jaarlijkse conferentie van 10 oktober 2019 presenteert RVS de eerste contouren van de nieuwe werkagenda. In het begin van het nieuwe jaar wordt de definitieve werkagenda voor 2020 vastgesteld.

Denk mee over de nieuwe werkagenda en vul de enquête in. Ga naar Ranking de topics: https://rankingthetopics.nl/

Nieuwe werkagenda RVS, Raad voor Volksgezondheid en Samenleving: www.raadrvs.nl/actueel/adviezen-in-ontwikkeling/nieuwe-werkagenda-rvs

Dagelijkse ervaringen van zorgverleners en zorgvragers waardevolle kennisbron voor nieuw beleid gezondheidszorg, Blogs Beroepseer, 10 februari 2018: https://beroepseer.nl

RVS onderzocht wat het publiek vindt van de (gezondheids)zorg in Nederland, Blogs Beroepseer, 10 september 2016: https://beroepseer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Godfried Bomansstraat 8, Unit 15
4103 WR Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

Stichting Beroepseer

© Stichting beroepseer