Leraren leren van leraren: Duizend jaar voor de klas

Vijfentwintig leraren uit het basis-, voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs die ieder zo’n veertig jaar – en samen dus duizend jaar – voor de klas gestaan hebben staan nu op het punt het stokje door te geven aan opvolgers. Wat hebben zij in die lange tijd geleerd? Hoe hebben zij zich ontwikkeld? En wat kunnen aanstaande, nieuwe of misschien wel álle leraren van hen leren?

Op de website Duizend jaar de klas kunt u een uitvoerig portret lezen van elke leraar en een kort, samenvattend videoportret bekijken. Verder treft u er feedback van collega’s en leerlingen aan, alsmede praktijktips die ze samen voor u geformuleerd hebben. En u kunt, als u dat wilt, met de vijfentwintig leraren in contact treden.

U kunt misschien iets van hen leren. Maar u kunt ook een actieve bijdrage leveren aan deze site door uw commentaar en uw aanvullingen op met name de praktijktips door te geven.

De kwaliteit van het onderwijs staat of valt met de kwaliteit van leraren. En de kwaliteit van leraren wordt misschien ook wel bevorderd als leraren met elkaar hun kennis en kunde uitwisselen. Dat is in ieder geval de leidende gedachte achter Duizend jaar voor de klas.

Ga naar: www.duizendjaarvoordeklas.nl (website bestaat niet meer)

duizend jaar voor de klas

 

 

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer