Tien nieuwe leden voor de Akademie van Kunsten

akademie_van_kunsten

Tien nieuwe leden treden toe tot de Akademie van Kunsten. Het gaat om: Hanna Bervoets, Maxim Februari, Michaël Dudok de Wit, Raaf Hekkema, Theo Jansen*), Igone de Jongh, John Körmeling, Halina Reijn, Typhoon en Dries Verhoeven.

De Akademie van Kunsten is een nog jonge tak van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen en heeft tot doel de stem te vertolken van de kunsten in de Nederlandse samenleving (inclusief de politiek) en het bevorderen van de interactie tussen de kunsten onderling, de kunst en de maatschappij en tussen wetenschap en kunst.

De Akademie van Kunsten telt 50 leden uit de hele breedte van de kunsten en is sinds 2014 de plek voor debat over de waarde van kunst in de samenleving en de plek voor verbinding tussen kunst en wetenschap.

Jaarlijks kiest de Akademie nieuwe leden op basis van aantoonbare artistieke prestaties. Leden van de Akademie van Kunsten zijn nieuwsgierige en geëngageerde makers; ze zijn voor vijf jaar lid. De nieuwe leden worden op 19 maart 2020 geïnstalleerd.

Voorzitter van de Akademie van Kunsten sinds 2019 is dichteres Anne Vegter.

Klik hier voor gedetailleerde info over de tien nieuwe leden: https://knaw.nl

Akademie van Kunsten: www.akademievankunsten.nl/nl


*) Theo Jansen werd in 2018 uitgeroepen tot Kunstenaar van het jaar. Lees meer over Theo Jansen, en bekijk de video: https://beroepseer.nl/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer