Drie winnaars Sociaal Werker van het Jaar 2020: Simone Duin, Marloes Olde Hampsink en Marcel van Eck

20 Mei 2020 is de uitslag bekend gemaakt van de elfde Verkiezing Sociaal Werker van het Jaar. Door de coronamaatregelen gebeurde het online; het Jaarcongres Sociaal Werk kon helaas niet doorgaan.
Dit jaar is er niet een winnaar, maar zijn er die winnaars, de sociaal werkers: Simone Duin, Marloes Olde Hampsink en Marcel van Eck. Zij zijn voor een jaar de nieuwe ambassadeurs voor het sociaal werk.

  • Simone Duin is sociaal werker jeugd bij welzijnsinstelling MeerWaarde in Haarlemmermeer
  • Marloes Olde Hampsink is dak- en thuislozenexpert en wijkcoach bij SMD Wijkteams in Enschede
  • Marcel van Eck is gezinswerker bij Lokalis in Utrecht en onderzoeker bij de academische werkplaats Sociaal Werk van het wetenschappelijke centrum voor zorg en welzijn Tranzo van de Universiteit van Tilburg

Sociaal werk is niet voor niets een cruciaal beroep. Daarom wilde de jury via de verkiezingsuitslag aandacht en waardering vragen voor de bijzondere omstandigheden waarin sociaal werkers momenteel hun werk doen. En dus zijn er in 2020  drie winnaars die ieder uitblinken in hun vak en de breedte van sociaal werk vertegenwoordigen. Zij gaan de komende maanden op podia door heel Nederland de grote waarde van sociaal werk uitdragen.

Juryvoorzitter Lex Staal over de winnaars:

“Simone is enthousiast, ondernemend en bevlogen. Ze maakt duidelijk wat de kracht is van jongerenwerk als preventie-instrument. Ze is overal zichtbaar, zowel off- als online, en is sterk gericht op verbinding en samenwerking”.

“Marcel heeft een sterke visie op de ontwikkeling van sociaal werk. Marcel is een verbinder; rond multiproblematiek binnen de gezinnen die hij ondersteunt en met de wijk- en buurtteams, maar ook tussen wetenschap en praktijk”.

“Marloes staat voor haar werk en is een overtuigende gesprekspartner. Mooi hoe zij ook binnen de ondersteuning aan dak- en thuislozen inzet op preventie. Haar motto: Wonen is de basis!

Ambassadeur van het beroep en de branche

De verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door Platform Arbeidsmarkt Sociaal Werk (Sociaal Werk Nederland, CNV Zorg & Welzijn en FNV Zorg & Welzijn).
“De Sociaal Werker van het Jaar is voor de branche een must en laat heel goed zien wat het sociaal werk in huis heeft”, aldus Arie de Vries, bestuurder van Sterker, de Nijmeegse sociaal werkorganisatie waar winnaar Norbert Wijnhofen van 2019 werkt. De afgelopen jaren is de rol van Sociaal werker van het jaar uitgegroeid tot die van ambassadeur van het beroep en de branche. Wijnhofen daarover: “De eerste maanden waren echt een gekkenhuis, prachtig om op zoveel plekken te komen, zoveel initiatieven te zien en zo je kennis te kunnen delen en verrijken”.

En de winnaar is… Marloes, Simone en Marcel!, Sociaal werk werkt, 20 mei 2020: www.sociaalwerk-werkt.nl/nieuws/en-de-winnaar-ismarloes-simone-en-marcel

Sociaal werker van het Jaar, Sociaal werk werkt www.sociaalwerk-werkt.nl/sociaal-werker-van-het-jaar

Sociaal werker van het jaar 2019’ Norbert Wijnhofen: Ik wil kruisbestuiving tussen het sociaal domein en de ggz verder bevorderen, Blogs Beroepseer, 30 maart 2019: https://beroepseer.nl

Zie hieronder video van de Verkiezing Sociaal Werker van het Jaar 2020:

 

Foto bovenaan van links naar rechts: Simone Duin, Marloes Olde Hampsink en Marcel van Eck

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Godfried Bomansstraat 8, Unit 15
4103 WR Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer