Skip to main content

De grote zorgtest

Wie op de hoogte wil blijven van de verschillende richtlijnen voor de zorg in de wijkverpleging, is deelnemen aan De Grote Zorgtest van de Vereniging Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland – V&VN – het meest geschikt.
Na een succesvolle proef is De Grote Zorgtest voor verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten in alle zorgsectoren van start gegaan op 27 mei 2024

Drie keerper week een vraag

Wie zich aanmeldt ontvangt drie keer per week een vraag via de mail die snel kan worden beantwoord. Het is een aangename manier de eigen kennis te toetsen en meer te weten te komen over recente richtlijnen en aanbevelingen die helpen bij het verlenen van passende en goede zorg. Vragen gaan over onderwerpen uit de V&VN-richtlijnen of richtlijnen waar V&VN aan heeft meegewerkt.

De vragen volgen telkens op een praktijkvoorbeeld. Daarna kan worden gekozen uit een aantal antwoorden. De vraag wordt door de deelnemer in de mail zelf beantwoord en daarna automatisch doorgestuurd naar de website van Redgrasp, een bedrijf dat van zorgprotocollen en -richtlijnen een kennisspel maakt.
 Direct is te zien of een antwoord goed is. Wie meer informatie wenst, of zich verder wenst te verdiepen in de aanbevelingen uit de desbetreffende richtlijn, klikt op de bijbehorende link naar de richtlijn zelf.

Voor het beantwoorden van de vragen ontvangen de deelnemers punten. Hoe meer vragen worden beantwoord, hoe meer punten er worden verzameld.  Via een persoonlijke account kunnen de deelnemers de voortgang bijhouden en de puntenscore bekijken,  alsmede  de score in verhouding tot andere deelnemers. Dit is allemaal anoniem, deelnemers kunnen elkaars score niet

Voor wie?

Verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten kunnen kosteloos meedoen. Lid zijn van V&VN is geen voorwaarde voor deelname aan De Grote Zorgtest.

Men kan zich op elk moment aanmelden. Daarna ontvangt de deelnemer via de mail drie keer per week vragen, tot de afmelding.

Twee keer per jaar wordt gekeken hoeveel vragen er tot dan toe zijn beantwoord en ontvang men de verdiende accreditatiepunten.

Richtlijnen en formulier aanmelden voor De grote zorgtest: www.venvn.nl/richtlijnen/meer-informatie-over-richtlijnen/de-grote-zorgtest/

De Grote Zorgtest: ‘Ik wilde zo veel mogelijk punten halen!’, V en VN, 23 mei 2024: www.venvn.nl/nieuws/ik-wilde-zo-veel-mogelijk-punten-halen/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.