Conferentie over ‘De staat van het onderwijs 2021’ op 11 mei

Inspecteur-generaal van de Inspectie voor het Onderwijs Alida Oppers heeft op 14 april 2021 het rapport De staat van het onderwijs 2021 aangeboden aan de ministers Van Engelshoven en Slob van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De presentatie vond plaats in het Nationaal Onderwijsmuseum van Dordrecht. De staat van het onderwijs wordt ieder jaar overhandigd aan de minister(s) van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. In het rapport beschrijft de inspectie het functioneren van het onderwijs van dat jaar en meerjarige ontwikkelingen.

’s Middags gaf de Onderwijsinspectie nadere uitleg over diverse thema’s in zeven verschillende webinars.  Deze zeven webinars zijn op video opgenomen en kunnen worden gedownload op de site van de Onderwijsinspectie: www.onderwijsinspectie.nl/onderwerpen/staat-van-het-onderwijs/webinars

De zeven thema’s

  • Stelselhoofdstuk
  • Primair onderwijs
  • Voortgezet onderwijs
  • Special onderwijs
  • Middelbaar beroepsonderwijs
  • Hoger onderwijs
  • Financiële staat van het onderwijs

Conferentie op 11 mei 2021

Het is de bedoeling dat in de weken na de presentatie van het rapport het onderwijsveld onderling in gesprek gaat over De staat van het onderwijs voor de jaarlijkse conferentie over trends en ontwikkelingen in het onderwijs. Datum: donderdag 11 mei.

In een talkshow worden de reacties op De staat van het onderwijs 2021 en openstaande vraagstukken besproken. Aansluitend zijn er diverse inspiratiesessies en gesprekken met partners en onderwijsprofessionals over oplossingen voor knelpunten in het onderwijs.

Wie wil deelnemen aan de online-conferentie op 11 mei 2021 kan zich Inschrijven voor een of meerdere onderdelen op: https://www.eventtouch.eu/StaatvanhetOnderwijs/svho2021/?locale=nl%5FNL&embed=cd609e064cfe0b0a103a31b7087c9096
Het programma start om 9.30 en eindigt om 13.00 uur. Details volgen per e-mail na inschrijving

Meer info op: www.onderwijsinspectie.nl/onderwerpen/staat-van-het-onderwijs

Downloaden rapport

Volgens de Inspectie van het Onderwijs ontstaat er door de coronacrisis een unieke kans om het onderwijs structureel te verbeteren. Omdat leerlingen en studenten vertraging hebben opgelopen door de coronapandemie is er een inhaalslag aangekondigd. De inspectie roept in De staat van het Onderwijs 2021 op meer te doen dan alleen de corona-achterstanden in te halen: maak van de aangekondigde reparatie een renovatie.

Downloaden rapport De staat van het onderwijs 2021: www.onderwijsinspectie.nl/documenten/rapporten/2021/04/14/de-staat-van-het-onderwijs-2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Godfried Bomansstraat 8, Unit 15
4103 WR Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer