Beste Overheidsmanager en Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2022 bekend!

Nanette van Schelven is uitgeroepen tot Overheidsmanager van het Jaar 2022 en WerkSaam Westfriesland heeft de verkiezing van Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2022 gewonnen. Dat is bekend gemaakt tijdens de uitreiking van de Overheidsawards in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag op 22 november 2022.

De drie finalisten van de Verkiezing Beste Overheidsmanager 2022, bekend gemaakt op 28 september 2022, waren: Christien Bronda, gemeentesecretaris, gemeente Groningen; Theodor Kockelkoren, inspecteur-generaal, Staatstoezicht op de Mijnen en Nanette van Schelven, directeur-generaal Douane, ministerie van Financiën.
De drie finalisten van de Verkiezing Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2022, bekend gemaakt op 19 september 2022, waren: Douane; Nederlands Forensisch Instituut (NFI) en Werksaam Westfriesland

De jury over Nanette van Schelven, directeur-generaal Douane, ministerie van Financiën

De jury onder leiding van Jetta Klijnsma, Commissaris van de Koning in Drenthe, heeft voor Nanette van Schelven gekozen als winnaar vanwege haar onvermoeibare enthousiasme om zich in te zetten voor de Douane. Ze is een betrokken manager die heel goed weet wat er speelt in de organisatie. Die kennis laat ze leidend zijn voor de focus die ze aanbrengt in haar management. De manier waarop ze onderwerpen zoals integriteit prioriteert is baanbrekend. Verder is ze niet alleen een voorbeeld in Nederland, maar ook op internationaal gebied. Ze heeft de Nederlandse Douane op de kaart gezet en helpt actief mee in het doorontwikkelen van Douane. Door te kijken en te luisteren stelt ze niet alleen zichzelf, maar ook haar managementstijl in dienst van de organisatie.

De jury over arbeidsbemiddelaar WerkSaam Westfriesland

De jury onder leiding van burgemeester Jan van Zanen van Den Haag, heeft WerkSaam Westfriesland als winnaar gekozen omdat het een creatieve, vernieuwende en transparante organisatie is. WerkSaam streeft naar waardevol werk voor de diversiteit aan cliënten. De vanzelfsprekendheid waarmee de focus ligt op werkgelegenheid, ondanks dat WerkSaam zich ook bezighoudt met uitkeringen, is heel bijzonder. Er is een sterke combinatie van het verzorgen van de uitkeringen en het begeleiden van cliënten naar werk. Zo is bijvoorbeeld de TOZO-regeling (Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers) uitgevoerd. Ook biedt WerkSaam de mogelijkheid door te stromen van cliënt naar medewerker naar coach, waardoor nogmaals het waardevolle werk blijkt. WerkSaam heeft een sterke en zichtbare positie in de regio. Bestuurders willen onderdeel zijn van WerkSaam, en bedrijven en ondernemers zoeken de samenwerking op door de goede beleidsmatige aspecten zoals de sustainable development goals. Bovendien is de rol van de medezeggenschap in deze organisatie groot.

Minister Bruins Slot van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties sprak het publiek toe met een speech over het belang van trots zijn op de overheid. Op deze avond is ook het thema voor de Verkiezing Jonge Ambtenaar van het Jaar 2023 bekend gemaakt: Pionieren!

De verkiezingen hebben tot doel transparantie en kennisdeling binnen het openbaar bestuur te bevorderen door het werk van goede overheidsmanagers en organisaties uit te lichten en te belonen. Thema van het jaar 2022 was: Baanbrekend besturen.

De verkiezingen worden georganiseerd door de Vereniging voor Overheidsmanagement (VOM) in samenwerking met Binnenlands Bestuur, landelijk netwerk van jonge ambtenaren werkzaam bij de overheid FUTUR, Interprovinciaal Overleg (IPO), ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK), Stichting Koninklijk Nederlands Normalisatie Instituut (NEN), Netwerk van Publieke Dienstverleners (NPD), Ordina, Publiek Denken en Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).

Overheidsawards – Winnaars 2022 bekend! Overheidsawards, 23 november 2022: www.overheidsawards.nl/nieuws/overheidsawards-winnaars-2022-bekend/

Jonge Ambtenaar van het Jaar 2023: https://futur.nl/javhj

 

Foto bovenaan: Uitreiking van de Overheidsawards 2022 in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. In het midden burgemeester Jan van Zanen van Den Haag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer