Volgens Dan Pink “doet passie er niet toe”

dan pink
Op de vraag aan Dan Pink hoe wij onze loopbaan kunnen omvormen tot onze passies, antwoordt hij dat hij niet zo’n grote fan is van het hele idee van “passie” met betrekking tot de loopbaan: “In plaats van op de intimiderende vraag Wat is uw passie? antwoord te geven, is het beter eens te letten op wat je doet als je alle tijd aan jezelf hebt en er niemand in de buurt is. Dat geeft je een diep inzicht in wat je zou moeten doen met je leven. Als mensen hun krachten aanboren en deze ten dienste van iets stellen dat groter is dan henzelf, zorgt passie wel voor zichzelf”.

Rana Florida, bestuursvoorzitter van The Creative Class Group stelde deze vraag aan Dan Pink in een interview, gepubliceerd in de internetkrant The Huffington Post van 5 april 2012.
Pink is journalist en schrijver van bestsellers als Free Agent Nation: The Future of Working for Yourself (2002) en het  recente Drive: The Surprising Truth About What Motivates Us. In dat laatste boek schrijft Pink dat het geheim tot grote prestaties en voldoening op het werk, op school en thuis, de diepe menselijke behoefte is om aan je leven richting te geven, te leren, nieuwe dingen te creëren en jezelf en de wereld steeds beter te maken. Pink onderscheidt drie elementen van ware motivatie: autonomie, vaardigheid en doel en biedt methoden aan om ze te activeren.
Pink werkte van 1995 – 1997 in het Witte Huis in Washington waar hij speeches schreef voor vice-president Al Gore.

Een andere vraag van Florida aan Pink luidde: Wat adviseert u mensen die zin en betekenis willen vinden in hun werk terwijl hun carrière op een dood spoor loopt en ze nauwelijks de eindjes aan elkaar kunnen knopen?

Pink: “Dat is lastig. Als je aan het worstelen bent om te overleven staat het streven naar idealen op de tweede plaats. Maar toch slagen veel mensen erin momenten van betekenis in hun dagelijkse werk te vinden. De sleutel daartoe is een stapje terug te doen en na te gaan wat je hebt bijgedragen die dag: voor een oudere persoon gezorgd, een kind veilig naar school gebracht of een klant goed geholpen. Dat is niet altijd makkelijk. Het is zeker geen wondermiddel, maar het kan wel helpen”.

Your Start-Up Life: Dan Pink on Why “Passion” Doesn’t Matter, door Rana Florida, The Huffington Post,

Website van Dan Pink: www.danpink.com

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer