Masterstudent Wiljan Hendrikx van Tilburgse School voor Politiek en Bestuur bij GoodWork Project

We kregen het verheugende bericht op 16 mei 2012 dat Wiljan Hendrikx, masterstudent bij docent Thijs Jansen van de Tilburgse School voor Politiek en Bestuur (Universiteit van Tilburg) vanaf september 2012 drie maanden op studiebezoek gaat bij het GoodWork Project aan de Harvard  Graduate School of Education.

Wiljan is ook uitgenodigd om de Good Work Course van Howard Gardner te volgen. Met Wiljan als ‘verbindingsofficier’ kan de al  langer bestaande informele samenwerking tussen de Harvard  Graduate School of Education en de Tilburgse School voor Politiek en Bestuur/ Stichting Beroepseer verder verstevigd en uitgebouwd worden.

We hebben Wiljan gevraagd zich op deze plek aan u voor te stellen en hem uitgenodigd vanaf september ons via dit blog op de hoogte te houden van zijn ervaringen:

wiljan hendrikx

Mijn naam is Wiljan Hendrikx (23) en inmiddels ben ik in de laatste fase van mijn Research Master bestuurskunde. Deze master is een samenwerking tussen de bestuurskunde-departementen van drie universiteiten: Tilburg, Utrecht & Rotterdam.

Via mijn scriptie over de professionele identiteit van huisartsen in tijden van economisering ben ik in aanraking gekomen met het GoodWork Project. Mijn eerste gedachte na het lezen van de GoodWork Project overview was: dit is gaaf! Dit is zoals wetenschap hoort te zijn, namelijk op het snijvlak tussen theorie en praktijk. Het gaat namelijk niet alleen om het leren kennen van goed werk in de ‘echte’ wereld, maar juist ook om het versterken en verspreiden van goed werk door middel van de Toolkit of het Gereedschap.

Tijdens mijn bezoek aan het GoodWork Project in de VS zal ik me ook voornamelijk met deze Toolkit bezighouden. Ik zal me richten op de achtergrond en het gebruik ervan: hoe komt hij tot stand? Hoe pas je hem aan? Hoe wordt hij gebruikt in de VS en op andere plaatsen in de wereld?

Tijdens mijn verblijf in de VS zal ik vanaf september 2012 via een blog regelmatig een update geven van mijn ervaringen bij het GoodWork Project en die met de toolkit. Ik heb er uiteraard heel veel zin in!

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer