Petitie en aanmelden lancering advies Jeugdsprong

Beste lezer,

Mogen we je handtekening voor een betere jeugdzorg?
Stichting Beroepseer en FNV Zorg & Welzijn hebben de handen ineengeslagen. Beide organisaties willen stevige veranderingen in de jeugdzorg en richtten daarom de denktank ‘De Jeugdsprong’ op. De denktank bestaat uit cliënten en ervaringsdeskundigen, landelijke en lokale politiek, werkgevers, adviseurs, hoogleraren, jeugd-ggz, jeugd-gehandicaptenzorg, jeugdzorg, onderwijs, kinderopvang, kraamzorg, jeugdgezondheidszorg, preventie. We deden ook een publieksenquête, een kinderenquête en lazen artikelen en relevante onderzoeken.

Nu loopt er een petitie met een sterke samenvatting van ons advies. Ruim 1000 mensen per week ondertekenen deze petitie! Jouw stem mag daarbij natuurlijk niet ontbreken. De petitie loopt tot en met 9 mei. Teken dus nog snel de petitie op www.fnv.nl/jeugdsprong.

En proost je mee op 17 mei?
In de afgelopen periode hebben we niet stil gezeten. We hebben ons advies verdiept en antwoorden gevonden op nog openstaande vragen. Velen die ons volgen hebben schriftelijke input gegeven. En we hebben wezenlijke gesprekken gevoerd met onze kerngroep, achterbannen en experts. Alle inzet van iedereen en 4 jaar campagne onder de naam ‘KwaliTIJD voor het Kind’ heeft geleid tot deze unieke brede samenwerking en een uniek advies. Dit is de kroon op het werk van iedereen die zich hard heeft gemaakt voor een betere jeugdzorg!

Op 17 mei markeren we met elkaar die mijlpaal met een feestelijke online presentatie van het advies. In het programma is ruimte voor vragen en discussie, én we blikken alvast vooruit naar wat de volgende stap gaat worden. Je kunt rekenen op een gevarieerd, interactief en verrassend programma. Aanmelden is noodzakelijk om de link te ontvangen. Dat kan tot en met 12 mei. Mis het niet en meld je dus snel aan via www.fnv.nl/lanceringadvies!

Vriendelijke groet namens de denktank en tot 17 mei!

Steven de Waal, voorzitter
Thijs Jansen, Stichting Beroepseer
Maaike van der Aar, FNV Jeugdzorg

 


Uitnodiging voor online Lancering Advies Jeugdsprong. Ben jij erbij op 17 mei? https://beroepseer.nl

Petitie van denktank Jeugdsprong: https://beroepseer.nl/actueel-in-beroepseer/petitie-van-denktank-jeugdsprong/

U P D A T E

Motie van de leden Simons en Kuiken over het advies van de Jeugdsprong serieus beoordelen. Voorgesteld 21 april 2021:

De Kamer, gehoord de beraadslaging, overwegende dat de jeugdzorg in een crisis verkeert en niet kampt met incidentele problemen, maar met structurele problemen;

constaterende dat er een ommezwaai nodig is voor de toekomst van de jeugdzorg;

roept de Staatssecretaris op, het advies van de Jeugdsprong serieus op zijn inhoud te beoordelen en de mogelijkheden voor de implementatie van deze beleidsrichting te onderzoeken, en gaat over tot de orde van de dag. roept de Staatssecretaris op, het advies van de Jeugdsprong serieus op zijn inhoud te beoordelen en de mogelijkheden voor de implementatie van deze beleidsrichting te onderzoeken,

en gaat over tot de orde van de dag

Klik hier: https://beroepseer.nl/wp-content/uploads/2021/05/Motie_van_de_leden_Simons_en_Kuiken_over_het_advies_van_de_Jeugdsprong_serieus_beoordelen.pdf

Stemmingsuitslag, 11 mei 2021: www.tweedekamer.nl/kamerstukken/moties/detail?id=2021Z06631&

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Godfried Bomansstraat 8, Unit 15
4103 WR Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer