Petitie van denktank Jeugdsprong

FNV Zorg & Welzijn en Stichting Beroepseer hebben de handen ineengeslagen. Beide organisaties pleiten al langer voor stevige veranderingen in de jeugdzorg en richtten daarom de denktank ‘De Jeugdsprong’ op. De denktank werkt van onderop aan een breed en gedragen jeugdzorg-advies.

Onze opvattingen over de jeugdzorg

Deze petitie is tot stand gekomen door interviews en bijeenkomsten met landelijke en lokale politiek, werkgevers, adviseurs, hoogleraren, jeugdwerkers, cliënten en ervaringsdeskundigen. We deden ook een publieksenquête, een kinderenquête en lazen artikelen en relevante onderzoeken. Inmiddels werken duizenden mee aan de totstandkoming van ons advies!
Wil je meer lezen? Klik op: www.fnv.nl/nieuwsbericht/sectornieuws/zorg-welzijn/2021/03/petitie-denktank-jeugdsprong  (petitie is gesloten).

I. Goede zorg voor jeugd is veelomvattend. Dit gaat verder dan het jeugdhulpstelsel, geld en politiek. Sociale verbanden en maatschappelijke organisaties moeten een vanzelfsprekende steun bieden in het leven van gezinnen, kinderen en jongeren.

II. Tijdige, passende, betere jeugdhulp wordt mogelijk wanneer zorgaanbod, financiering en aansturing sterk versimpeld worden.

III Het faciliteren van de relatie tussen de cliënt en de professional(s) staat centraal. Samen dragen alle partijen daarvoor een grote verantwoordelijkheid.

Ga voor meer info naar: De Jeugdsprong; work in progress! www.fnv.nl/getmedia/b5a56cc0-561f-4a77-8edf-7c0d302b842b/Achtergrond-Jeugdsprong.pdf

Over het ontstaan van de Jeugdsprong,  leden van de denktank en het kernteam, lees: FNV Zorg en Welzijn en Stichting Beroepseer slaan de handen ineen voor de uitwerking van een ander jeugdzorgstelsel: https://beroepseer.nl/wp-content/uploads/2020/12/Jeugdsprong.pdf

Petitie

Deze petitie is de voorzet voor ons advies. Kan jij je in deze petitie vinden? Onderteken en deel deze dan via de button hieronder!

https://www.fnv.nl/nieuwsbericht/sectornieuws/zorg-welzijn/2021/03/petitie-denktank-jeugdsprong
De petitie is gesloten.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer