Thijs Emons

thijs_emonsThijs Emons (1980) is psycholoog en met Fred Leffers en Co Klaver oprichter van “De GGZ laat zich horen”, een digitale nieuwsbrief met informatie en inspiratie voor werkenden in de GGZ.  Aanleiding was de toename van allerlei regels die zich steeds meer opdringen tot in de behandelkamer, zoals de DBC, de diagnosebehandelcombinatie. Er hebben zich inmiddels circa 5000 leden aangemeld.

Emons vindt dat klagen niet zoveel zin heeft. Het is beter te proberen te verbinden en te betrekken. Een van zijn uitspraken is: “Zet liever je boosheid in dan je angst. Doe je mond open als je vindt dat je iets onverantwoords moet doen in je werk. Zeg: dit is niet mijn werk, dit hoort er niet bij”.

De GGZ laat zich horen maakt verschil vanwege het hevige, eensgezinde verzet van de sector tegen aangekondigde, de GGZ duperende maatregelen, zoals de Nieuwsbrief van oktober 2010 laat zien onder de kop  ‘Maar we hebben invloed’:
“Ruimte voor de sector om zelf met argumenten en voorstellen te komen is er ook. Zo heeft VVD-woordvoerder Halbe Zijlstra toegezegd dat de sector, door zelf met goede alternatieven te komen, kan voorkomen dat per 2012 alsnog een eigen bijdrage wordt ingevoerd. Kortom er is werk aan de winkel. Wachten we af, dan staan ons botte bezuinigingen te wachten. Maar als we ons constructief-kritisch laten horen, met sterke argumenten die een breed draagvlak hebben, dan kunnen we wel degelijk het beleid beïnvloeden”.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer