Murk Muller

murk mullerMurk Muller (1960) is advocaat in Nederland en Duitsland (Rechtsanwalt). Hij is de bedenker van het bekroonde Anwaltsladen-systeem waarmee hij in 2001 de Managementpreis van de Deutsche Anwaltsverein won. Het is een systeem waarin zelfstandige advocaten op afstand samenwerken. Er heerst geen hiërarchie.

De advocaat is onafhankelijk, maar ook dienstverlener. Hij beslist zelf wat het te verdedigen belang is, maar wordt betaald door zijn cliënt. De advocaat is een onafhankelijk orgaan van de rechtsbedeling en heeft daarmee een belangrijke maatschappelijke rol te vervullen. Je werk goed doen in dit spanningsveld is niet eenvoudig. Burn-outs zijn niet van de lucht. Ontsporingen worden in de media breed uitgemeten.

Om het werk als advocaat vol te kunnen houden schreef Murk Muller in 2012 het boek Met plezier advocaat zijn. De openhartigheid nodigt beroepsgenoten uit hun eigen uitdagingen bloot te leggen en leidt tot vele inspirerende gesprekken.

De verZuidAssing van het beeld over de advocatuur doet Murk Muller verzuchten: “Een advocaat is geen handelaar in juridische foefjes. Advocatenwet, gedragsregels en tal van andere voorschriften geven een leidraad hoe je het beroep kunt uitoefenen, maar compliance, controle en schroeven, die telkens verder aangedraaid worden, bederven het plezier. Het maatschappelijk aanzien van de advocaat is in de afgelopen decennia ook nog eens schrikbarend aangetast.
Herbezinning op de beroepseer biedt een gezond tegenwicht tegen commercialisering en regelzucht en sterkt de advocaat in de vervulling van zijn maatschappelijke rol”.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer