Com-Passion for Care Charter

compassion_for_care_3In het voorjaar van 2011 werd het Com-Passion for Care Charter gepresenteerd, opgesteld door tachtig mensen in Nederland die werkzaam zijn in de gezondheidszorg: artsen, patiënten, verpleegkundigen en mensen met een functie bij zorgverzekeringsmaatschappijen.

Het charter is een handvest dat iedereen wil  inspireren compassie weer het leidende principe bij zorgverlening te maken. Het wil ertoe bijdragen dat  de menselijke maat terugkeert in de zorg en het zorgonderwijs.

Een van de initiatiefnemers van het Charter is Salmaan Sana, medisch student aan de VU te Amsterdam. In april 2011 was hij een van de sprekers op de TEDx Talks bijeenkomsten in Maastricht. Hij vertelde in een gepassioneerd, persoonlijk verhaal wat hem deed besluiten tot het charter dat volgens hem de balans moet gaan herstellen tussen menselijkheid en efficiëntie.

Let op: Sana komt aan het woord (in het Engels) na de proloog van 2.50 minuten.

Website van Com-Passion For Care waarop het charter kan worden ondertekend: www.compassionforcare.com/

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Godfried Bomansstraat 8, Unit 15
4103 WR Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

Stichting Beroepseer

© Stichting beroepseer