Podcastaflevering ‘Tegenspraak’ in serie ‘De publieke ruimte’

De eerste aflevering van het nieuwe seizoen van de podcastserie De publieke ruimte gaat over tegenspraak. Gasten zijn Erik Pool en Sandra Palmen. Hoe je kun als medewerker je goed uitspreken tegenover je leidinggevende of in een groep als je ziet dat er iets aangekaart moet worden? Hoe kan goede tegenspraak helpen bij een betere publieke dienstverlening?

Erik Pool is programmadirecteur Dialoog & Ethiek bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Hij schreef het boek Macht en moed. Ambtelijk vakmanschap en de kunst van het tegenspreken. Sandra Palmen werd vooral bekend door het memo waarin ze beschreef wat er volgens haar niet goed ging bij de fraudebestrijding van de Kinderopvangtoeslag en dat vervolgens belandde in de spreekwoordelijke la. Totdat de affaire in de volle omvang duidelijk werd. Als geen ander weet ze wat het is om tegenspraak te geven.

In deze podcastserie gaan Martijn Grimmius en Otto Thors met een gast op zoek naar manieren om de publieke dienstverlening te verbeteren. De serie is onderdeel van het programma Werk aan Uitvoering (WAU). Wat komt er allemaal kijken bij een betere dienstverlening? Met welke dilemma’s krijgen ambtenaren te maken? En welke goede initiatieven zijn al tot bloei gekomen?

Naast de aflevering Tegenspraak is er een speciale aflevering – een bonus – gewijd aan Sandra Palmen over de fraudebestrijding en de kinderopvangtoeslag. Hoe kijkt zij terug op die periode en welke lessen heeft ze er als ambtenaar uit getrokken?

Tegenspraak luisteren op Spotify: https://open.spotify.com/episode/0jPFkFVHu7JrP0yIql6azm

Luisteren naar BONUS: Sandra Palmen blikt terug op Spotify: https://open.spotify.com/episode/79nEwlokYqQ9Tnj3HlSgB5

De publieke ruimte: https://open.spotify.com/show/5VWtfJI3bOU0fDfO33YgeD

Werk aan uitvoering: https://www.werkaanuitvoering.nl/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer