Meesterschappers: voor kwaliteit en vakmanschap in het basisonderwijs

renske hoogeveen 3Renske Hoogeveen is intern begeleider op een basisschool in Amsterdam en richtte met een aantal collega-onderwijzeressen de Vereniging van Meesterschappers op, de beroepsvereniging voor leerkrachten in het basisonderwijs. De vereniging wil het basisonderwijs vanuit de werkvloer professionaliseren, door gebruik te maken van elkaars ervaring en expertise en door nieuwe kennis en inspiratie op te doen.

Mopperen over nieuwe ontwikkelingen is er niet meer bij, daarentegen wel meedenken met beleidsmakers en directie en met hen aan tafel zitten en meebepalen hoe het basisonderwijs van de toekomst eruit ziet. Momenteel heeft de vereniging o.m. het onderwerp taakuren op de agenda staan en schreef daarover in januari een brief aan de minister van Onderwijs. Naast hun onderwijsgevende taak hebben juffen en meesters vele extra verplichte taken, opgelegd door het ministerie, bovenschoolse directeuren en adviseurs. Het teveel aan verplichtingen gaan ten koste van het eigenlijke werk.
De vereniging zet ook aan tot debat en discussie met collega´s en nodigt derden uit om in gesprek te gaan over de kwaliteit van het beroep. De tijd waarin leerkrachten zichzelf beschouwen als louter uitvoerders van door anderen gemaakt beleid is definitief voorbij als het aan de vereniging ligt.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Godfried Bomansstraat 8, Unit 15
4103 WR Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer