Docent Jelmer Evers aan het woord in RTL Late Night over lesgeven, het alternatief en flip the system

jelmer evers 2Op 10 december 2015 was Jelmer Evers te gast in de RTL Late Night show van Humberto Tan. Evers behoort tot de vijftig beste leraren ter wereld. De geschiedenisdocent uit Utrecht is in december 2015 voor de tweede keer genomineerd voor de internationale Global Teacher Prize om twee redenen. Aan de ene kant geeft Evers op een bijzondere manier les. Zo plaatst hij video’s van zijn lessen op Youtube en bereidt hij zijn stof minutieus en uiterst creatief voor.

Aan de andere kant zet Evers zich in voor een andere inrichting van het landelijke onderwijsbeleid. De piramide van het ministerie van Onderwijs met de leraren onderop wil hij omdraaien. Dat noemt hij flip the system. Meer vertrouwen en meer verantwoordelijkheid vormen de kern van zijn ideeën voor onderwijshervorming.

Premier Rutte, ook te gast bij Humberto Tan en gezeten naast Evers, was het helemaal met Evers eens. Rutte reageerde met een voorstel tot een radicale omkering en zei dat je eigenlijk als schoolhoofd zou moeten beginnen en dat alleen de allerbesten leraar mogen worden.

Evers is voortrekker van Beroepseer en redigeerde met René Kneyber het in 2013 verschenen boek Het alternatief. Weg met de afrekencultuur in het onderwijs!, waarvan een internationale uitgave verscheen in de zomer van 2015: Fliip the system – Changing education from the ground up.

Bekijk hieronder het videofragment met Jelmer Evers in de RTL Late Night show.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer