Daarom ben ik leraar

daarom ben ik leraar 2Waarom wordt iemand leraar? In een video vertellen drie jonge, universitair afgestudeerde docenten over hun ervaringen in het voortgezet onderwijs. Jacob-Jan, leraar economie, vindt lesgeven heel interessant maar wel moeilijker dan hij aanvankelijk had gedacht. Een uitdagende baan, zegt hij.
Simon, leraar filosofie, vindt lesgeven nooit saai maar divers en afwisselend. De school betredend, weet je nooit wat er die dag gaat gebeuren. Zelf blijft hij ook continu leren, van de kinderen en van zijn collega’s.

Margriet, leraar natuurkunde, voelt zich nog echt een beginnend docent en gaat de komende jaren nog flink werken aan haar docentschap: een hele mooie uitdaging.
De drie vertellen vervolgens hoe hun eerste dag voor de klas is verlopen, waarna enkele leerlingen op hun beurt zeggen wat ze vinden van hun docent.

De docenten worden ondersteund door het programma Eerst de klas of Onderwijs traineeship.
Eerst de klas is een initiatief van het onderwijs, het bedrijfsleven en de overheid. Het programma biedt excellente academici (maximaal twee jaar afgestudeerd) de kans om hun carrière te starten als docent op een school voor voortgezet onderwijs. Ze werken daar drie à vier dagen per week, halen een eerstegraads lesbevoegdheid aan de universiteit, en participeren één dag per week in een leiderschapsprogramma.
Zie: www.eerstdeklas.nl (Website is opgeheven).  Zie voortaan website Trainees in onderwijs: https://traineesinonderwijs.nl/

Het Onderwijs traineeship is een tweejarig leerwerktraject en is bedoeld voor afgestudeerde academici (maximaal vijf jaar afgestudeerd) met een bèta-, economie of taalachtergrond die een loopbaan in het onderwijs ambiëren. Ze starten direct met een betaalde baan als docent op een middelbare school, krijgen een verdiepingsprogramma aangeboden rondom actuele onderwijsthema’s en volgen een universitaire opleiding tot eerstegraads docent. Zie: www.onderwijstraineeship.nl (Website is opgeheven). Zie voortaan website Trainees in onderwijs: https://traineesinonderwijs.nl/traineeship-2/

Video is niet meer beschikbaar.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer