Goed gesproken Jan Terlouw!

gabriel van den brink jan terlouwDe tien minuten durende televisietoespraak van de 85-jarige voormalige politicus Jan Terlouw in het programma De wereld draait door op 30 november 2016 heeft een gevoelige snaar losgemaakt in Nederland. Terlouw maakte een vergelijking tussen de huidige maatschappij en die van vroeger. Met nadruk noemde hij het toegenomen wantrouwen tegen de politiek en tegen elkaar. Dat gebrek aan vertrouwen is volgens hem de oorzaak van het populisme in de wereld. Terlouw deed ook een oproep aan politici om ‘integer’ te zijn: “Wees onkreukbaar, draag uit dat je er bent om het publieke belang te dienen”.

In deze begin december 2016 opgenomen video, geeft Gabriël van den Brink, na een inleiding van Thijs Jansen, een reactie op Terlouws oproep. Van den Brink is hoogleraar aan het Èthos Centrum van de Vrije Universiteit. In november 2015 hield hij een rede ter gelegenheid van zijn afscheid als hoogleraar van de Universiteit van Tilburg: Waarom morele vragen politiek urgent worden. Daarin benoemt hij onder meer drie fouten die de politiek maakt en wijst hij op de maatschappelijke realiteit, die in de media nauwelijks aan bod komt, maar die wel de basis van onze samenleving uitmaakt.

Video van Jan Terlouw terugkijken bij BNN Vara Gemist : Het pleidooi van Jan Terlouw: touwtje uit de brievenbus, whttps://dewerelddraaitdoor.bnnvara.nl/media/367395

 

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Godfried Bomansstraat 8, Unit 15
4103 WR Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer