Agenda

Inzendingen voor de Agenda zijn welkom: via Mailformulier of E-mail

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Meten is weten?

20 september 2023 @ 09:45 - 17:30

Vierde landelijke conferentie voor pro, vso en (v)mbo-scholen: Meten is weten? gaat over nut en noodzaak van het meten van prestaties en onderwijskwaliteit in het praktijkonderwijs, voortgezet speciaal onderwijs en de entreeopleiding in het MBO.

Meten is vergelijken. En vergelijken is heel lastig als het gaat om de diverse groep leerlingen en studenten in het onderwijs. Je wilt deze jongeren immers kansen bieden, dus moet je hun kennis en vaardigheid ook meten voor hun diploma. Tegelijkertijd wil je ze ook negatieve onderwijservaringen besparen. Kan dat tegelijkertijd? Bovendien: is het meten van de prestaties en kwaliteit van je onderwijs überhaupt wel nodig? Wat levert het op?

In het plenaire deel van het programma wordt ingegaan op het meten en weten in het onderwijs voor deze groep leerlingen en studenten. Welke dilemma’s kom je daarin tegen, wat is je rol en positie als leerkracht en docent, wat vraagt de maatschappij op dit vlak van de school, wat kún je er überhaupt mee?
In zes deelsessies is er aandacht voor het ‘hoe’ van zinnig meten en weten. Er zijn deelsessies over het klimaat van de school, over het in beeld brengen van competenties en vaardigheden van leerlingen en studenten, over wat je in en rond de school met gegevens kunt.

Deze conferentie is er om inspiratie op te doen. Voorbeelden uit de praktijk leveren inzichten op. De conferentie is zeker geschikt als studiedag.

Datum en tijd: Woensdag 20 september 2023, van 9.34 – 17.30 uur
Plaats: Hart van Holland, Berencamperweg 12, Nijkerk
Entree: € 349,– (exclusief BTW), inclusief conferentiemateriaal en consumpties – luxe lunch – en netwerkborrel

Volledig programma, inschrijven en meer info op: www.lyyti.fi/p/4e_Landelijke_conferentie_vso__pro__vmbo_5696/nl/kansrijk

Gegevens

Datum:
20 september 2023
Tijd:
09:45 - 17:30
Evenement Categorie:

Locatie

Nijkerk

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer