Skip to main content

Agenda

Inzendingen voor de Agenda zijn welkom: via Mailformulier of E-mail

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Miljoenennota Gesprek

21 september 2023 | 20:00 - 22:00

Terwijl de ene crisis net achter ons ligt, zitten we al weer volop in de volgende crisis. Het zijn roerige en uitdagende tijden in politiek Den Haag. Wat betekent dit voor de financiën van de overheid? Is de tijd gekomen dat we weer echt moeten bezuinigen? Of is er ruimte om sommige belastingen te verhogen? Legt de overheid niet te veel druk op de arbeidsmarkt? En kan en moet de overheidsbegroting bijdragen aan het terugdringen van de inflatie of is dat aan de Europese Centrale Bank?

Over deze en andere actuele kwesties gaat het in het Miljoenennota Gesprek, het jaarlijkse evenement georganiseerd door de  Koninklijke Vereniging voor de Staathuishoudkunde (KVS), debatpodium Arminius en Studium Generale van de Erasmus Universiteit.

Naast de Miljoenennota, is er ook aandacht voor een aantal actuele thema’s. Zo spreekt Tim Hatton (hoogleraar economie aan de University of Essex) over de effecten van asielbeleid en de wenselijkheid en politieke haalbaarheid van een Europees asielbeleid. Maarten Pieter Schinkel (Universiteit van Amsterdam) heeft het over de compensatie voor de hoge energieprijzen en de werking van de energiemarkt. Maken energiebedrijven overwinsten? En zo ja, moeten en kunnen we die afromen?

De voertaal is Nederlands, met uitzondering van de lezing in het Engels van Tim Hatton en de aansluitende discussie.

Sprekers zijn Marieke Blom (hoofdeconoom ING), Eva Wiessing (journalist NOS) en Kevin Spiritus (EUR). Robert Dur (Erasmus Universiteit Rotterdam) modereert de avond.

Datum en tijd:  Donderdag 21 september 2023, van 20:00 – 22.00 uur
Plaats: Debatcentrum Arminius, Museumpark 3, Rotterdam
Entree: € 7,50

Aanmelden, volledig programma en meer info op Arminius: https://arminius.nl/het-miljoenennotagesprek-economie-en-politiek-in-uitdagende-tijden/

Gegevens

Datum:
21 september 2023
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Locatie

Rotterdam