Agenda

Inzendingen voor de Agenda zijn welkom: via Mailformulier of E-mail

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Journalistiek heeft een prijs

28 februari 2020 @ 14:00 - 16:00

Een groeiende groep freelance journalisten is zich aan het verenigen om op te komen voor een betere positie van freelancers en voor professionele tarieven. Onlangs hebben zij teams gevormd die zich hiervoor gaan inzetten. Deze teams vormen onderdeel van de campagne Journalistiek heeft een prijs.

Op vrijdag 28 februari 2020 presenteren freelancers het plan de campagne Journalistiek heeft een prijs. Onderdeel van dit plan is een door freelancers opgezette en gesteunde onderhandelingsdelegatie, die met grote mediabedrijven, waaronder DPG en Mediahuis, in gesprek gaat over de freelance-tarieven. Dat is nooit eerder gebeurd, en dus grijpen de freelancers hun kans om nu met brede steun en één mond hun positie te verwoorden.

Zij doen dit samen met de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) en weten zich ook gesteund door freelancers van De Coöperatie, freelance collectieven zoals Bureau Wibaut en Spit, freelancers van De Auteursbond, van de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ), freelancers van de Vereniging voor Wetenschapsjournalistiek en Communicatie (VWN). Zij willen mediaorganisaties laten zien dat ze daar namens een grote groep freelancers zitten.

De bijeenkomst van vrijdag 28 februari begint om 14.00 uur bij De Coöperatie, Gaasterlandstraat 5, Amsterdam.

Agenda

  1. Jolanda van de Beld en Matthijs Valent, freelancers van NRC over de acties bij NRC op 13 februari jl.
  2. Plan de campagne ‘Journalistiek heeft een prijs’
  3. Sluit aan bij teams van vrijwillige freelancers
  4. Freelancer aan het woord – waarom we nu solidair met elkaar moeten zijn
  5. Borrel

Jolanda van de Beld en Matthijs Valent kwamen samen met 55 andere freelancers op donderdag 13 februari niet werken bij NRC.  Zij komen op voor de positie van freelancers en voor professionele tarieven.

Aanmelding voor deze bijeenkomst is verplicht via Mariette Koning mkoning@nvj.nl en onder vermelding van ‘meeting 28 februari – Mijn tarief is me lief’.

Zie: Oproep: Sluit aan bij freelancers die zich inzetten voor professionele tarieven, NVJ, 13 februari 2020: https://www.nvj.nl/nieuws/oproep-sluit-freelancers-zich-inzetten-professionele-tarieven

 

Gegevens

Datum:
28 februari 2020
Tijd:
14:00 - 16:00
Evenement Categorie:

Locatie

Amsterdam
Nederland

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Godfried Bomansstraat 8, Unit 15
4103 WR Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

Stichting Beroepseer

© Stichting beroepseer