Agenda

Inzendingen voor de Agenda zijn welkom: via Mailformulier of E-mail

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

De Liberale leegte

27 februari 2020 @ 20:00 - 22:00

In gesprek over elite-haat, populisme, pragmatische haalbaarheidspolitiek en de toekomst van onze liberale democratie in Amsterdam op 17 februari 2020.
Met Bas Heines, schrijver, essayist en columnist en Myrthe Hilkens, freelance journaliste.

Elitehaat wordt gezien als een van de belangrijkste factoren in het hedendaagse populisme (onder links en rechts, van onderop en van binnenuit). Maar elitehaat is slechts een symptoom van een diepere onvrede: een groeiende afkeer van het liberalisme. Het liberale denken is gebaseerd op politieke strijd, maar de rivaliserende ideologieën op links en rechts (socialisme en conservatisme) zijn verzand in zuiver pragmatische haalbaarheidspolitiek. Er is alleen nog de praktijk, geen ideologie of visie voor de toekomst.

Wat te doen met deze kritiek op het liberalisme en de verwerping van het liberale wereldbeeld? Moet het liberalisme anno 2020 worden aangepast of vernietigd?

 

Omslag van boek Mens/Onmens door Bas HeijneHeijne schreef het in januari 2020 gepubliceerde boek Mens/Onmens waarin hij de twee grote obsessies van onze tijd onderzoekt: waarheid en identiteit. In een heldere stijl stelt hij de vragen waar het om gaat: hoe kunnen we solidair zijn in een wereld die steeds meer versplinterd is, waarin iedereen op zoek is naar iets groters en het algemeen belang het zo vaak aflegt tegen het eigenbelang? Mens/Onmens is een scherp, persoonlijk essay over hoe je mens kunt zijn in een gepolariseerde wereld.

 

Datum en tijd: Donderdag 27 februari 2020, van 20.00 – 22.00 uur
Plaats: Pakhuis De Zwijger, Grote zaal, Piet Heinkade 179, Amsterdam
Entree: Gratis

Volledig programma, aanmelden en meer info bij Pakhuis de Zwijger: https://dezwijger.nl/programma/de-liberale-leegte#

Gegevens

Datum:
27 februari 2020
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Locatie

Amsterdam
Nederland

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Godfried Bomansstraat 8, Unit 15
4103 WR Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

Stichting Beroepseer

© Stichting beroepseer