Agenda

Inzendingen voor de Agenda zijn welkom: via Mailformulier of E-mail

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Hoe om te gaan met complotdenken?

14 januari 2021 @ 20:00 - 22:00

Het Rotterdamse debatpodium Arminius organiseert op donderdag 14 januari 2021 het debat Hoe om te gaan met complotdenken? Aanvang 20.00 uur. Entree € 7,50. Het debat is te volgen via livestream.

Sinds Corona lijkt het complotdenken sterk toe te nemen, veel mensen kennen in hun omgeving wel één of meerdere complotdenkers. Soms is het lastig hier mee om te gaan, het kan leiden tot spanningen en ruzies binnen relaties, families en vriendschappen. Daarnaast heeft complotdenken grote maatschappelijke gevolgen: de corona-vaccinatie zal mogelijk sterk lijden onder het wantrouwen in de overheid en de farmaceutische industrie.

Hoe moet je reageren op complotdenkers in jouw persoonlijke omgeving? En hoe kunnen overheid, bedrijven en andere instellingen hiermee omgaan? Onderzoeker Jaron Harambam stelt dat mensen meer inzicht moeten krijgen hoe bepaalde cijfers en besluiten tot stand komen. Bertine Greven geeft tips aan leraren hoe om te gaan met leerlingen die in complottheorieën geloven en Jesse Evers is betrokken bij een serious game waarmee je zelf fake-news kunt maken. Zo wil hij mensen ‘vaccineren’ tegen fake-news.

Jaron Harambam promoveerde cum laude op een onderzoek naar complotdenken en sprak daarvoor intensief met tientallen complotdenkers. Hij publiceerde hierover Contemporary Conspirancy Culture. Kijk hier zijn brainwash-talk voor de omroep Human of lees dit interview met hem in de Volkskrant. Momenteel is hij onderzoeker bij de KU Leuven.

Bertine Greven is senior-adviseur bij Stichting School en Veiligheid. Deze Stichting ontwikkelde samen met de Anne Frank Stichting de brochure Complotdenken in de klas.

Jesse Evers is programmamanager bij Adtac. Speel het online fake-news spel dat het gerelateerde DROG ontwikkelde: https://www.slechtnieuws.nl/#intro
 
Bestellen entreekaarten en meer info op Arminius: https://arminius.nl/hoe-om-te-gaan-met-complotdenken/

Gegevens

Datum:
14 januari 2021
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Locatie

Online

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Godfried Bomansstraat 8, Unit 15
4103 WR Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer