Agenda

Inzendingen voor de Agenda zijn welkom: via Mailformulier of E-mail

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Onderwijsavond met Jaap Versfelt

20 januari 2021 @ 19:30 - 21:30

Jaap Versfelt is met stichting LeerKRACHT al op bijna duizend scholen actief. Hij is op woensdag 20 januari 2021 de derde spreker in de serie over de pedagogische opdracht in het onderwijs. De titel van Versfelts lezing luidt: De veerkracht van onze onderwijscultuur. De maatschappelijke uitdagingen aan onderwijs vragen om een cultuur van moreel en pedagogisch bewustzijn in de lerarenkamer en om veerkracht. Hoe staan onze teams van schoolleiders en leraren/docenten er voor in dit opzicht?

De pedagogische opgave met zijn eigen kompas lijkt in onze scholen uit zicht geraakt, alsmede leiderschap dat dat vertegenwoordigt. Met de introductie van het begrip ‘burgerschap’ en daarop geënte programma’s en activiteiten trachten overheden aan de groeiende behoefte aan pedagogische oriëntatie tegemoet te komen, maar het ontbreekt aan een omvattend gesprek over de verantwoordelijkheid van de volwassenen in onze scholen.
Lees meer over het jaarthema van de NIVOZ-Onderwijsavonden De pedagogische opdracht van onderwijs: https://nivoz.nl/nl/jaarthema-in-2020-2021-de-pedagogische-opdracht-van-onderwijs

Jaap Versfelt is initiatiefnemer en leider van Stichting leerKRACHT, opgericht in 2012 met als doel om in het Nederlands onderwijs een cultuur van ‘elke dag samen een beetje beter’ te creëren. Omdat zo’n cultuur – waarin leraren van elkaar leren en samen met hun leerlingen het onderwijs verbeteren – dé sleutel is tot beter onderwijs en minder kansenongelijkheid.

Locatie, tijd en aanmelden

De NIVOZ-onderwijsavonden vinden normaliter plaats in het sfeervolle theater Maitland, landgoed De Horst, De Horst 1 in Driebergen. De avonden beginnen om 19.30 uur en eindigen rond 21.30 uur. Vanaf 19.00 uur inloop.
Vanwege RIVM-maatregelen informeert NIVOZ de deelnemers vooraf over de plannen met de onderwijsavond.

De entreeprijs voor de onderwijsavond wordt nader bepaald. Zie voor nadere info en aanmelden de site van NIVOZ: https://nivoz.nl/nl/onderwijsavond-met-jaap-versfelt-de-veerkracht-van-onze-onderwijscultuur


Onderwijsavonden seizoen 2020 – 2021

Gegevens

Datum:
20 januari 2021
Tijd:
19:30 - 21:30
Evenement Categorieën:
,

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Godfried Bomansstraat 8, Unit 15
4103 WR Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer