Agenda

Inzendingen voor de Agenda zijn welkom: via Mailformulier of E-mail

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Big Tech aan banden?

13 oktober 2022 @ 20:00 - 21:30

Lezingenen gesprek met Europarlementariër Paul Tang, jurist Frederik Zuiderveen Borgesius en filosoof Bernd Hoeksema (Lezing) over Big Tech in Nijmegen op 13 oktober 2022.

Nepnieuws, ongepast gepersonaliseerde advertenties en polariserende algoritmes: het ooit zo open internet staat onder druk. Dit heeft een negatieve impact op burgers en consumenten, maar ook op het functioneren van de democratie. Reden voor de Europese Unie een nieuwe wet aan te nemen die de macht van Big Tech aan banden moet leggen. Maar kunnen we wel grip krijgen op de grote technologieplatforms? En hoe wenselijk is het om de ogenschijnlijk vrije stroom van digitale informatie en meningen te reguleren?

Veiligheid en vrijheid

De Digital Services Act (DSA) is een ambitieuze poging van de Europese Unie om rechten beter te beschermen op het internet. Zo wordt het verboden om kinderen te profileren voor gerichte (op ‘tracking’ gebaseerde) advertenties. Ook moeten bedrijven als YouTube en TikTok het online-aanbod van illegale goederen, diensten en desinformatie veel actiever tegen gaan dan ze nu doen. In hoeverre slaagt dit pakket wetgeving erin om het internet weer vrij en veilig te maken? En wat is de impact van de DSA op het open digitale debat?

Censuur

De pogingen van de EU om grip te krijgen op het internet worden door sommigen met argusogen bekeken. Gaan overheidsbemoeienis en vrijheid wel door één deur? Tegelijkertijd komt er een heel grote verantwoordelijkheid bij Big Tech zelf te liggen. Hoe wenselijk is die ontwikkeling? Ligt met deze plicht tot private contentregulering censuur niet op de loer?

Kom en luister naar Europarlementariër Paul Tang, jurist Frederik Zuiderveen Borgesius en filosoof Bernd Hoeksema over Big Tech en het belang van een vrij en democratisch internet. Na de korte lezingen gaan de sprekers onder leiding van filosoof en programmamaker Pam Tönissen in gesprek.

Datum en tijd: Donderdag 13 oktober 2022,  van 20:00 tot

Dit programma is online via een livestream of fysiek in de zaal bij te wonen.

Inschrijven op Radboud Universiteit: www.ru.nl/radboudreflects/agenda/lezingen/vm/2022/big-tech-banden-lezingen-gesprek/

 

Gegevens

Datum:
13 oktober 2022
Tijd:
20:00 - 21:30
Evenement Categorie:

Locatie

Nijmegen

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer