Agenda

Inzendingen voor de Agenda zijn welkom: via Mailformulier of E-mail

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Studiemiddag Politiecultuur

13 oktober 2022 @ 13:30 - 16:30

WEBINAR POLITIECULTUUR – live vanuit uitgeverij Gompel & Svacina, Antwerpen, donderdag 13 oktober 2022.

Wantrouwen van politiemensen jegens de samenleving en van bepaalde groepen jegens de politie. Het is slechts één van de vaak gemelde onderwerpen in de overwegend sombere en negatieve beeldvorming rond politiecultuur.  Zijn beeldvorming en praktijk met elkaar daadwerkelijk in overeenstemming?

Het webinar gaat dieper in op de laatste ontwikkelingen in en schetst de culturele verschillen tussen de verschillende functies bij de politie. Wat is de cultuur bij afdelingen die zich bezighouden met sporenonderzoek of het analyseren van informatie en intelligence? Of bij rechercheurs, wijkagenten, hondenbrigades en interventieteams? Zijn er verschillen tussen hoger en lager opgeleiden bij de politie, of tussen de private bewaker en de politie?

Een diverse politiecultuur beweegt zich binnen een diverse samenleving. Die wisselwerking brengt uitdagingen en risico’s mee. Zo zijn de arbeidsomstandigheden en vergoeding van tolken (en vertalers) in geen van beide landen op niveau, wat in Nederland in 2022 tot verschillende stakingsgolven leidde. Ook als tolken bij het politiewerk assisteren, loopt niet alles van een leien dakje.

Het afsluitend woord vat samen over hoe wij omgaan met politiecultuur in een snel veranderde samenleving.

Sprekers

Stephan Svacina, uitgever; Elke Devroe (dagvoorzitter), doctor in de criminologie VU Amsterdam en UGent, hoofdredacteur Cahiers Politiestudies; Rik Pinxten, emeritus hoogleraar Antropologie Universiteit Gent; Marc Cools, hoogleraar Criminologie, Faculteit Recht en Criminologie, Departement Criminologie (Institute for International Research on Criminal Policy – IRCP); Teun Meurs, Politieacademie, Apeldoorn; Bart Defrancq, associate professor, Universiteit Gent, Vakgroep Vertalen, Tolken en Communicatie.

Datum en tijd: Donderdag 13 oktober 2022, van 12.30 – 16.30 uur
Plaats: Online Zoom-uitzending, voornamelijk vanuit uitgeverij Gompel & Svacina te Antwerpen. Met veel ruimte tot interactie en discussie.
Entree: € 74,95. Inbegrepen: per post ontvangen deelnemers gratis het boek Politiecultuur (Cahiers Politiestudies nr. 64) enkele dagen vóór aanvang van het webinar.

Aanmelden, volledig programma en meer info op Cahiers Politiestudies: https://cahierspolitiestudies.eu/evenementen1/politiecultuur-13-oktober-2022

Gegevens

Datum:
13 oktober 2022
Tijd:
13:30 - 16:30
Evenement Categorie:

Locatie

Online

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer