Promotiegroep Ouderenzorg biedt dinsdag 8 november twee petities aan

Op dinsdag 8 november 2011 overhandigen om 13.30 uur vier zorgverleners, werkzaam in de ouderenzorg, twee petities met 20.000 handtekeningen en het rapport Zorg voor verandering – de werkvloer spreekt! aan de Vaste commissie van de Tweede Kamer voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport (locatie Tweede Kamer, Statenpassage).

Wat wil de Promotiegroep Ouderenzorg bereiken?

  • Gemotiveerde en goed gekwalificeerde zorgverleners die professionele zorg aan ouderen bieden. De Promotiegroep keert het huidige slechte imago van de ouderenzorg de rug toe. De ouderenzorg staat al jaren onder druk en de sector heeft een slecht imago, waardoor het moeilijk is om aan voldoende gekwalificeerd personeel te komen.
  • Werken voor oudere mensen die afhankelijk zijn van zorg en hulp moet weer een eer zijn.
  • Zich sterk maken voor het verbeteren van de ouderenzorg, waardoor de tevredenheid onder ouderen en familieleden toeneemt en het imago van de sector zich ten goede keert, omdat werken in de ouderenzorg weer aantrekkelijk wordt.

De Promotiegroep Ouderenzorg wil dat bereiken door:

  • Een parlementaire evaluatie van de invloed van de marktwerking op de ouderenzorg en oorzaak van de kostenverhogende effecten.
  • Medewerkers in de ouderenzorg die gewaardeerd worden om hun vakmanschap en intrinsieke motivatie. Protocollen, overbodige regels en administratie moeten worden opgeruimd.
  • Bevorderen van kleinschalige organisaties en zelfsturende teams met zestig procent minder overhead.
  • Dienstbare leidinggevenden die aan de uitvoerende zorgverlener weer de ruimte geven voor menselijke zorg.
  • De vernieuwing niet aan de gevestigde partijen overlaten, maar de Promotiegroep wil zelf mee aan tafel zitten om nieuw beleid te maken die bijdraagt aan een radicale verandering.

Visie op ouderenzorg van de Promotiegroep
Oudere mensen met gezondheidsproblemen hebben deskundige zorg, aandacht en warmte nodig. Oud(er) worden is géén ziekte. Ouderdom is een levensfase met een toenemende kans op gezondheidsproblemen. Een goede zorgprofessional verstaat de kunst om de oudere mens respectvol te ondersteunen in een menswaardig leven, of om hem of haar te ondersteunen naar een waardig levenseinde. Voldoende tijd en eigen regelruimte is een voorwaarde.

De kernleden van de Promotiegroep Ouderenzorg
Simmy de Vries, nachtzuster Drachten, initiatiefnemer van Nu Basta en woordvoerder van de Promotiegroep Ouderenzorg;
Tobi Badart-Damhuis, verzorgende thuiszorg Enschede, initiatiefnemer van Zorgtekorten Hyves;
Irene Hadjidakis, verpleegkundige in Den Haag, voorzitter van de Verpleegkundige Adviesraad VAR, initiatiefnemer van Zorgcrisis;
Petra van Ham, verzorgende zorgcentrum Rotterdam, initiatiefnemer van Zorg in actie.

Het rapport Zorg voor verandering – de werkvloer spreekt is te vinden op www.nubasta.nl

De Stichting Beroepseer vindt het belangrijk dat de stem van de werkvloer doordringt bij politiek en overheid en ondersteunt dit initiatief.

Zie ook Foto-impressie “Zorg voor verandering – de werkvloer spreekt“, Blogs Beroepseer, 20 mei 2011: https://beroepseer.nl

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer