Personeel jeugdzorg werkt in een kolchoz

“Personeel Jeugdzorg kan er weinig aan doen dat ze in een kolchoz werken”, schrijft Peter Cuyvers, pedagoog en zelfstandig adviseur, als reactie op het artikel Jeugdzorg, word eens volwassen van hoogleraar Forensische psychologie Corine de  Ruiter in de Volkskrant van 7 mei 2012. De Ruiter was boos naar aanleiding van opmerkingen van Jeugdzorg over de moord op de Haagse juwelier.  Voor haar was de maat vol.

Cuyvers: “De Ruiter plaatst een snoeiharde tackle op de achillespezen van de jeugdzorg: apert disfunctioneren is nog een ‘academische’ term, maar managers daar luie amateurs noemen is voor een hoogleraar toch een vorm van straattaal. Aanleiding voor haar aanval zijn de twee jongeren die ondanks vier jaar toezicht door de jeugdzorg in Den Haag een juwelier doodschoten, inderdaad meer dan genoeg om stevige taal te gebruiken… zo lijkt het.

Toch aarzel ik niet om haar uitval, hoe goed en oprecht in het belang van kinderen en jongeren bedoeld, net zo stevig af te keuren: zij reageert haar begrijpelijke agressie af op een weerloze speler, terwijl de bal in geen velden of wegen te bekennen is. In feite gebeurt hier hetzelfde als na de beruchte moord op de peuter Savanna in Alphen aan de Rijn, toen bleek dat het meisje al jaren werd mishandeld door haar ouders, zonder dat iemand ingreep. Er is toen inderdaad letterlijk iemand van de jeugdzorg in de beklaagdenbank gezet, aangeklaagd wegens medeschuld aan de moord wegens nalatigheid. We kennen allemaal het spreekwoord dat de put pas gedempt wordt als het kalf verdronken is. Maar wat er hier gebeurt is na het verdrinken van het zoveelste kalf het putdeksel aanklagen dat het niet op zijn plaats lag.”

Lees het hele artikel Personeel Jeugdzorg kan er weinig aan doen dat ze in een kolchoz werken door Peter Cuyvers in de Volkskrant van 10 mei 2012. Klik hier.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Godfried Bomansstraat 8, Unit 15
4103 WR Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

Stichting Beroepseer

© Stichting beroepseer