Onlangs verschenen: “Wie zorgt er straks voor mij?” Portretten van verzorgenden

“Wie zorgt er straks voor mij?” bevat 12 verhalen over verlangen en vertedering, kracht en kwetsbaarheid, verteld door vrouwen en mannen, van alle leeftijden, afkomstig uit diverse culturen en werkzaam in verpleeghuizen, zorgcentra en de thuiszorg.

Aan de basis van de verhalen staan vele gesprekken met verzorgenden (in opleiding). Het boek ademt de sfeer van deze gesprekken: hartelijk, openhartig en hartveroverend. De verhalen in dit boek maken de lezer duidelijk waar het in de zorg om zou moeten gaan: om menswaardigheid en lotsverbondenheid, om het besef dat ieder mens kwetsbaar is, om toewijding en barmhartigheid, om ontmoetingen tussen mensen. Opdat verzorgenden en de mensen die aan hun zorgen zijn toevertrouwd dagelijks zinvolle bladzijden kunnen toevoegen aan het boek van hun leven.

Het boek maakt onderdeel uit van een project onder de gelijknamige titel “Wie zorgt er straks voor mij?” Dit project beoogt een zoektocht naar de vraag wat er werkelijk in de ouderenzorg aan de hand is: Hoe kan het dat er zo’n somber beeld van de ouderenzorg in de samenleving bestaat, terwijl vele duizenden verzorgenden elke dag hun hele ziel en zaligheid in hun werk leggen?
De schrijvers van dit boek zijn hun zoektocht begonnen bij verzorgenden, omdat zij het hart vormen van ouderenzorg. Zij beogen met hun project meer (jonge) mensen te interesseren voor het vak van verzorgende en op die manier het dreigende personeelstekort af te wenden. De schrijvers hebben een ruime ervaring in de ouderenzorg: resp. als onderwijsdirecteur en hoofd Personeel & Organisatie.

Wie zorgt er straks voor mij? Portretten van verzorgenden, Hans Hoogerheide en Ad de Jongh, Uitgeverij Kavanah, ISBN 978-905740-078-0

Inkijkexemplaar: www.kavanah.nl/media/wie_zorgt.pdf

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer