Landelijke Actiedag Fysiotherapie in Den Haag op 30 mei 2018

Op woensdag 30 mei 2018 gaan fysiotherapeuten actie voeren in Den Haag tegen absurde administratieregels van de verzekeraar en de veel te lage behandeltarieven. Het is tijd voor een eerlijk contract en een fatsoenlijk loon. De Actiegroep Fysiotherapie is fel gekant tegen de doorgeslagen regelgeving en administratiedruk die wordt veroorzaakt door de zorgverzekeraars. Zorgverzekeraars zijn op de stoel van de behandelaar gaan zitten en bepalen hoeveel tijd de therapeut aan administratieve handelingen moet besteden. Het eigenlijke werk raakt steeds meer op de achtergrond. Maar het kan niet zo zijn dat administratie gaat bepalen wat kwaliteit is. Kwaliteit wordt bepaald door de behandelende therapeuten.

kom 30meiInmiddels hebben zich meer dan 8000 fysiotherapeuten achter de actie geschaard: “We moeten echt zélf voor onze beroepsbelangen opkomen, ook de fysio’s in loondienst. Het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) is met handen en voeten gebonden aan de mededingingswet (ACM) en is dus geen vakbond.
Kortom, fysiotherapeuten van de 1e en 2e lijn, werkgevers en werknemers… Laten we samen zichtbaar maken wat er gaande is tussen zorgverleners en verzekeraars”.

Programma woensdag 30 mei 2018, van 9.00 – 11.00 uur

Start om 09.00 uur bij Koekamp, Den Haag
Verzamelen om 9.00 uur op de Laan van Reagan en Gorbatsjov (Koekamp). Vanuit hier lopen naar het Plein via de Bezuidenhoutseweg, Prinsessegracht, Casuariestraat en Lange Houtstraat.

10.00 uur: Opvallende, mediagenieke ludieke beweegactiviteit en overhandiging van een petitie en een aantal zakken met ansichtkaarten aan de leden van de vaste Kamercommissie van VWS die allen een persoonlijke uitnodiging krijgen.

Het plan is om op het Plein een fysiotherapie-praktijk neer te zetten met een aantal behandelbanken en oefenmaterialen. Om het ludiek te maken is iedereen aan het bewegen en zijn er teksten te horen: “We zetten de boel op stelten voor minder administratieve lasten!”, “Wij springen om hogere tarieven!”, “Wij zijn niet langer speelbal van de zorgverzekeraar!” en “Het huidige zorgsysteem loopt niet op rolletjes!”.

De actiegroep doet een oproep mee te helpen met materialen: ballen, springtouwen, behandelbanken. Ook mensen met rolschaatsen zijn welkom.
De actiegroep nodigt tevens patiënten en collega-paramedici uit mee te doen met de Landelijke Actiedag.

Actiegroep Fysiotherapie: www.actiegroepfysiotherapie.nl (Website bestaat niet meer). Actiegroep Fysiotherapie op Facebook: www.facebook.com/actiefysio/?locale=nl_NL

Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF): www.kngf.nl

“Fysiotherapeuten komen in beweging voor een eerlijk contract!”, Fysiotherapie Aldlan: http://www.aldlanfysio.nl/fysiotherapeuten-komen-in-beweging-voor-een-eerlijk-contract/ (Website bestaat niet meer)

fysiotherapeuten luiden de noodklok

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer