Eindrapport Nationale Denktank 2013: Tien oplossingen voor een betere gezondheidszorg

uitgedokterd eindrapport 2013 nationale denktankDe Nationale Denktank wil met vernieuwende ideeën de Nederlandse samenleving verder vooruit helpen. Dat doet zij op twee manieren. Allereerst organiseert de stichting een jaarlijkse Nationale DenkTank: twintig jonge en getalenteerde mensen uit diverse disciplines buigen zich gezamenlijk over een maatschappelijk probleem en bedenken hier praktische oplossingen voor.

Daarnaast vormen alle deelnemers aan de jaarlijkse DenkTank samen een groeiend DenkTank-netwerk. Zo ontstaat een netwerk van zeer diverse mensen die zich blijvend met elkaar inzetten voor maatschappelijke verbetering.

Op 9 december 2013 vond de Eindpresentatie Nationele Denktank 2013 plaats: Bouwen aan een betere gezondheidszorg waarin tien oplossingen om “veerkrachtszorg” te bevorderen. Aanwezig waren ruim 300 experts en vertegenwoordigers van de overheid, de wetenschap, het bedrijfsleven en de zorgbehoevenden zelf.
Het eindrapport is op 13 december 2013 aan minister Schippers van VWS aangeboden tijdens het eerste Zorgberoependebat in de Jaarbeurs van Utrecht dat in het teken stond van alle ‘bouwstenen’ die de Adviescommissie Innovatie Zorgberoepen en Opleidingen tot dusverre heeft verzameld, met presentaties door TNO, TU Delft, de Nationale DenkTank en het Verwey-Jonker Instituut.

De Nationale DenkTank 2013 heeft vier bouwstenen geformuleerd die aan de basis zouden moeten staan van een nieuwe inrichting van de samenleving: Gezond gedrag, participatie, zelfregie en uitkomstfinanciering. Onder deze vier bouwstenen vallen ook alle gepresenteerde oplossingen.

Met de Eindpresentatie 2013 wil de Nationale Denktank een goede fundering leggen voor de komende jaren. Klik hier voor het eindrapport: Uitgedokterd: 10 oplossingen voor veerkrachtszorg. Eindrapport 2013: https://nationale-denktank.nl

25 jonge denkers presenteren 10 innovatieve oplossingen voor de zorg, De Nationale Denktank, 9 december 2013: https://nationale-denktank.nl

Onderwerp van Nationale Denktank in 2014: Big data

De Nationale DenkTank gaat zich in 2014 verdiepen in Big data. De vraag is: “Hoe kan het potentieel van Big data & analytics ten volle worden benut en waarbij de maatschappij – burger, consument, overheid – een weloverwogen afweging kan maken tussen welzijn, techniek en de mens?

Als introductie op de beantwoording van die vraag is het nuttig alvast de bijdrage van Ab van Eldijk te lezen op de site  van Beroepseer: Beroepsorganisaties beseffen te weinig de gevolgen van de informatiseringsrevolutie: https://beroepseer.nl

Klik hier voor Big Data: de nieuwe grondstof op website Nationale Denktank, 18 december 2013: www.nationale-denktank.nl

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer