Doe het werk dat bij je past

doe het werk dat bij je pastDoen is de beste manier van denken, vinden Arthur Kruisman en Patrick Donath. Kruisman vertelt in de video dat je op je creatiefst bent als je vijf jaar bent. Tegen de tijd dat je acht wordt is je creativiteit gehalveerd. Je spiegelt je aan je omgeving en als beloning pas je prima in een vakje. Bij dat vakje past vervolgens een functie en met een beetje geluk vind je later ook nog een baan.

Met die baan komt ook een manager, een proces en een organisatiedoelstelling, en in ruil voor je maandelijkse doping, ook wel salaris genoemd, doe je een structureel offer: in autonomie en bewegingsvrijheid, in je persoonlijke ontwikkeling.

Je ruilt je creativiteit en je unieke eigenschappen voorgoed in voor conformiteit en structuur en je gaat de structuur aanzien voor de werkelijkheid. Creativiteit gedijt echter bij onvoorspelbaarheid, chaos en diversiteit. Daar geldt: waar twee neuzen dezelfde kant opstaan, is er eentje teveel.
Confucius zei ooit: Geef mij werk wat bij mij past, en ik hoef nooit meer te werken. Nu is het: Doe het werk dat bij je past, en je hoeft nooit meer te “werken”. Doen is de beste manier van werken. Dus doorbreek je vaste gewoonten en overtuigingen. Onderzoek. Vraag. Struikel. Faal en doorbreek vooral je routine.

Doen is de beste manier van denken is onderdeel van de serie Nieuwe perspectieven op werken van Arthur Kruisman en Patrick Donath van ICT-dienstverleningsorganisatie Inter Access.
Duur: 2.45 min.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer