Buurtzorg Nederland breidt uit naar het buitenland

buurtzorg logoDe alternatieve thuiszorgorganisatie Buurtzorg Nederland gaat internationaal. Per 1 december 2011 zet directeur Jos de Blok in Zweden een aparte organisatie op. Grannvard Sverige start op die datum met een eerste team. Ook Japan, België en de Verenigde Staten hebben belangstelling, aldus De Blok: “In Amerika zijn we in gesprek met AARP, de ouderenbond met 37 miljoen leden”.

Op 28 september was Buurtzorg nog de winnaar van de Beste Werkgevers Awards 2011 in de categorie “meer dan 1000 medewerkers” die een 8,7  behaalde voor algemene tevredenheid. Op 9 november kwam er nog een onderscheiding bij , een van de de FD Gouden Gazelle Awards , een door het Financieele Dagblad uitgereikte prijs voor snelst groeiende ondernemingen van Nederland. Bij het onvangen van de Beste Werkgeversprijs zei De Blok ter verklaring van het succes van van Buurtzorg: “Bij Buurtzorg kunnen wijkverpleegkundigen weer doen waar hun hart ligt: het bieden van professionele zorg aan mensen die hun ondersteuning nodig hebben. 360 teams door het hele land bepalen zelf hoe zij die zorg inrichten, zonder dat een manager daarboven staat. Wij willen ons credo ‘menselijkheid boven bureaucratie’ blijven waarmaken als werkgever”.

Buurtzorg Nederland heeft inmiddels 400 vestigingen waar per vestiging kleine, autonome teams van ongeveer tien verpleegkundigen en ziekenverzorgenden werken. Er zijn geen managers, en de teams regelen zelf de financiën, personeelszaken en administratie.

Jos de Blok is Voortrekker van Beroepseer. Klik hier.

Zie ook: www.buurtzorgnederland.com

 

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer